Tarih: 15.06.2012 09:20

Mavi Bayrak Türkiye'nin dikkatini çekti!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Körfezi’nde yer alan Karamürsel Altınkemer Plajı’na Mavi Bayrak alınması büyük ses getirdi, ulusal medyanın ilgisini Kocaeli’ne yöneltti. Marmara Denizi’nin de geleceği açısından büyük önem taşıyan Mavi Bayrak’la ilgili ulusal medya kuruluşları yerinde görüntü almak için Kocaeli’ne geldi.

 

 

 

MARMARA’YA UMUT OLDU

 

 

Yıllardır kirlilikle anılan, balık türleri ve sayısındaki azalmayla gündeme gelen Marmara Denizi için umut, İzmit Körfezi’nden yükseliyor. İzmit Körfezi’nde uygulanan arıtma tesisleri sistemi, havadan kontrol ve temizlik çalışmaları, Marmara’ya örnek gösteriliyor. Karamürsel Altınkemer Plajı’na alınan Mavi Bayrak ise yıllardır süren bu çalışmaların taçlandırılması olarak gösteriliyor.

 

 

 

ULUSAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

 

 

Haliyle bu gelişmeler ulusal medyanın da gözünü Kocaeli’ne ve İzmit Körfezi’ne çevirmesine neden oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı (AA) Büro Müdürü Murat Paksoy ile Kanal 24’ün ‘’Marmara Ölmesin’’ program ekibinin sorularını yanıtladı.

 

 

 

BAŞKAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

 

İzmit Körfezi’nin yeniden canlanması, Kocaeli halkıyla denizin yeniden buluşması için yıllardır kararlılıkla sürdürülen çalışmaları anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’İki sevgiliyi, denizle Kocaeli halkını buluşturacağımıza söz vermiştik. Yıllarca kirlilikten, kokudan yanına yaklaşılamayan İzmit Körfezi’nde bugün Mavi Bayraklı plajımız var. Halkımızla birlikte denize giriyoruz’’ açıklamasını yaptı.

 

 

 

TV EKİPLERİ PLAJDAN GÖRÜNTÜ ALDI

 

 

Olumlu gelişmeleri yerinde görmek için Karamürsel Altınkemer Plajı’nda da çekimler yapan Kanal 24 ekibi, vatandaşlar, dalgıçlar ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte denizde temizlik çalışmaları yapan Başkan Karaosmanoğlu’nu da görüntüledi. Başkan Karaosmanoğlu’nu, Altınkemer Plajı’nın devamında oluşturulan plajda vatandaşların rahatlıkla denize girebilmeleri için taşları elleriyle temizlerken görüntüleyen Kanal 24 ekibi, plajda eğlenen, gönlünce denize giren vatandaşlarla da görüştü.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —