Tarih: 23.05.2012 09:36

Mavi Bayrak Türkiye gündeminde!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Körfezi’nde bulunan Karamürsel plajına verilen Mavi Bayrak, Marmara Bölgesi’nde ve Türkiye genelinde büyük yankı buldu. Körfezin ilk Mavi Bayraklı plajı olan Karamürsel ile ilgili olarak Başkan Karaosmanoğlu ile röportaj yapan ulusal medya kuruluşları, İzmit Körfezi’nde denize girenlerin görüntülerini yayınladı.

 

 

 

MAVİ BAYRAK DALGALANACAK

 

 

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın çevre ve turizm konusunda belirlediği tüm kriterlere uyan plaj ve tesislere verdiği “denize girmek için hiçbir engel yoktur” anlamı da taşıyan ”Mavi Bayrak’’, bu yıl Karamürsel plajında dalgalanacak. Marmara denizinde sadece Tekirdağ Şarköy ile birlikte Karamürsel Plajı’na verilen Mavi Bayrak, 15 Haziran’da dikilecek. Karamürsel plajına Mavi Bayrak verilmesiyle birlikte, Türkiye’de gözler Kocaeli ve İzmit Körfezi’ne çevrildi.

 

 

 

KÖRFEZ İSYAN ETMİŞTİ

 

 

Ulusal yayın kuruluşları İzmit Körfezi’ndeki Karamürsel plajına Mavi Bayrak verilmesine haber bültenlerinde geniş yer ayırdı. Özellikle çevre konularında önemli haberlere imza atan NTV ile TRT Haber kanallarında yer alan haberlerde Başkan Karaosmanoğlu ile konuyla ilgili yapılan röportaja da yer verildi. Çocukluk yıllarında İzmit Körfezi’nde denize girdiklerini, ancak 70’li yıllardan itibaren körfezde kirliliğin baş gösterdiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Elbette İzmit Körfezi bu duruma isyan etti’’ dedi.

 

 

 

İKİ SEVGİLİYİ BULUŞTURDUK

 

Bırakın denize girmeyi, körfezin kenarına yaklaşmanın bile imkânsız olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’2004 yılında göreve geldiğimizde hayalimiz İzmit Körfezi’ni temizlemekti. İzmit Körfezi’ni altından bir kolye haline getireceğiz diyerek yola çıktık. İki sevgiliyi kavuşturacağız sözünü verdik. Aradan geçen yıllarda yaptığımız arıtma tesisleri, körfezi havadan takibe alan uçağımız, kurduğumuz Scala sistemiyle iki sevgiliyi, yani denizle halkımızı buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ ifadesini kullandı.

 

 

 

TEREDDÜT ETMEDEN GİRİN

 

 

Yaz ayları öncesinde Kocaeli halkına da seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Mavi Bayrak, çevre konusunda tüm kriterlere uyan, tertemiz sulara verilir. Kocaeli halkına diyoruz ki; hiç tereddüt etmeyin, Karamürsel plajı tertemiz bir plajdır. Diğer plajlarımızda da bunu gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu çalışmaların sadece İzmit Körfezi’ne değil, Marmara Denizi’ne de büyük yararı dokunuyor’’ açıklamasını yaptı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —