• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,14% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5904,88% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

MATSO’dan yangın güvenliği mevzuatıyla ilgili turizm tesisleri ve işletmeler için ek süre talebi

MATSO’dan yangın güvenliği mevzuatıyla ilgili turizm tesisleri ve işletmeler için ek süre talebi

EKONOMİ 17.12.2025 11:38:46 0
MATSO’dan yangın güvenliği mevzuatıyla ilgili turizm tesisleri ve işletmeler için ek süre talebi
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de düzenlenen "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik İstişare Toplantısı"na katılım sağladı.
Gerçekleştirilen istişare toplantısında, söz konusu yönetmelik kapsamında kamu tarafından yürütülen mevcut çalışmalar, sektörden gelen talep ve öneriler ile uygulamaya ilişkin hususlar ele alındı. Özellikle turizm tesisleri ve işletmeler başta olmak üzere sahada karşılaşılan uygulama sorunları, sektörel beklentiler ve çözüm önerileri değerlendirildi.
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, toplantıda üyelerden gelen görüş ve talepleri dile getirerek, yönetmeliğin sahada uygulanabilirliğinin artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Güngör, üyelerden gelen geri bildirimlerin sahadaki uygulama sorunlarını açık şekilde ortaya koyduğunu belirterek, özellikle turizm tesisleri ve işletmelerin karşılaştığı güçlüklerin çözüm odaklı bir yaklaşımla ele alınmasının önemine dikkat çekti.
Önceki istişare süreçlerinde dile getirilen taleplerin bu toplantıda da gündeme alındığını ifade eden Güngör, yönetmeliğin uygulanabilirliğini artıracak, sektörel gerçeklerle uyumlu ve işletmeleri mağdur etmeyecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Güngör, kamu kurumları ile özel sektör arasında sürdürülen istişarelerin devam etmesinin, hem yapı güvenliği hem de ekonomik sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

"Turizm tesisleri ve işletmelere 2027 Nisan’a kadar süre tanınmalı"
Yangın güvenliği mevzuatına uyum sürecinde turizm tesisleri ve işletmelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Güngör, sektöre 2027 yılı Nisan ayına kadar ek süre tanınması gerektiğini belirtti. Konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sözlü aktardıklarını ve bu konuda kapsamlı dosya sunduklarını ifade etti. Yeni yangın yönetmeliğiyle getirilen zorunlu uygulamaların sahada ciddi zorluklar oluşturduğunu vurgulayan Güngör, özellikle yangına dayanıklı kapı temininde yaşanan tedarik sıkıntıları ve fiyat artışları nedeniyle mevcut sürenin yetersiz kaldığını dile getirdi.
Güngör, bu nedenle, daha önce 31 Aralık 2025 olarak belirlenen sürenin 2027 yılı Nisan ayına ertelenmesinin sektör açısından zorunlu hale geldiğini kaydetti.
Toplantıya; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Arslan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Müdür Saygın Baban, bakanlık bürokratları ile oda ve borsa başkanları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

EBRD heyeti, ING Türkiye Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti

İskenderun kent merkezi rezerv alanlarla yeniden inşa edildi

Gercüşlü çiftçilerin domuz tedirginliği

Tarımsal faaliyetleri değerlendirildi

Sandıklı MYO Güz Dönemi Voleybol Turnuvası sona erdi

ERÜ 17 Aralık Şehitlerini andı

Antakya Belediyesi’nin yeni hizmet binası yükseliyor

Lise öğrencilerden yerli üretime teknoloji odaklı ziyaret

Beylikova Belediyesi bin adet karaçam fidanı dikti

Başkan Büyükkılıç, Kartal Kavşağı’na alternatif yeni güzergâhı inceledi: 11 milyon TL’lik yatırım

20 kilo veren Tanju Özcan sağlık durumunu açıkladı

Atakum kırsalında kar mesaisi

Düzce’den 22 bin 310,95 ton orman ürünü ihraç edildi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA Komiteleri Genel Kurul Toplantısı’na katıldı

Belen’de tır yangını

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Özköse: "17-25 Aralık, milli iradeye yönelik bir müdahale girişimidir"

Masaj salonlarında fuhuş operasyonunda 5 tutuklama

Başkan Büyükkılıç’ın Togg’u, Yerli Malı Haftası’nda öğrencilerle buluştu

Balıkesir’de araç sayısı 687 bine yükseldi

Kepez Zabıtası’ndan Hurdacılar Sitesi’ne denetim

"Hacivat-Karagöz", genç kuşaklarla perde açtı

Espressolab’den Tommy Cash sürprizi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde en iyi cümle ve afişler belli oldu

Eski Zonguldak Belediye Başkanı Yüksel Aytaç hayatını kaybetti

Osmangazi Belediyesi’nden kadınlara kültür gezisi

Kuantum Siber Güvenlik CEO’su Karaman’dan, Sınai Mülkiyet Danışmanı Sorumlusu Saraç’a ziyaret

Rektör Hacımüftüoğlu, Tüba-Gebip ödülü sahibi Prof. Dr. Rabia Meryem Yılmaz’ı ağırladı

Nitelikli insan kaynağının yetişmesi katkı sağlayacak

Şahinbey’de umre ödüllü kitap okuma yarışmasının 8’incisi düzenlendi

Okul Destek Derneği’nden öğrencilere bilgisayar bilimi ve yazılım dersi desteği

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.