• BIST 100

    14008,87%-1,23
  • DOLAR

    42,93% 0,03
  • EURO

    50,54% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6040,08% 0,96
  • Ç. ALTIN

    9839,57% 0,00

Matlı ailesinden BUÜ’ye önemli bağış

Matlı ailesinden BUÜ’ye önemli bağış

GÜNDEM 30.12.2025 11:02:51 0
Matlı ailesinden BUÜ’ye önemli bağış
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı, Flexibl Bronkoskopi Ünitesindeki eksik cihazların Matlı ailesinin destekleriyle alınmasının ardından tam kapasite hizmet vermeye başladı.
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, desteklerinden ötürü teşekkür etmek amacıyla Önder Matlı’yı makamında ağırladı. Ziyarette BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun ile bilim dalında görevli akademik ve idari personel de hazır bulundu.
Hayırseverlerin desteği ile sağlık hizmeti aralıksız devam ediyor
Bursa ve bölge iller açısından büyük bir öneme sahip olan Üniversite Hastanesi’nin çok daha nitelikli bir duruma gelmesi adına büyük bir çaba gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yapılan desteklerin kendileri için son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Matlı ailesi adına Önder Matlı’ya teşekkürlerini sunan Yılmaz; "Devletimizin bizlere sağladığı imkanlar ile hastanemiz ve tıp fakültemiz başta olmak üzere üniversitemizin her bölgesinde değerli yatırımlar yürütüyoruz. Ancak takdir edersiniz ki bütçemiz de bir yere kadar yetiyor. Sonrasında ülkemizdeki ve kentimizdeki hayırseverlerin desteği devreye giriyor. Bu noktada geçmişte olduğu gibi bir kez daha bizlere destek veren ve çok önemli katkılar sağlayan Matlı ailesine ve Önder Matlı Beyefendiye sağlamış olduğu bu destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu destek ile hastanemiz ve bilim dalımız en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecektir" dedi.
"6 milyona hitap ediyoruz"
Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Yakup Canıtez ise bölüm açısından son derece büyük bir öneme sahip olan Flexibl Bronkoskopi ünitesi cihaz bağışı nedeniyle müteşekkir olduklarını ifade etti. Canıtez; "Önder Matlı’dan böyle bir ricada bulunduğumda, hemen kabul ederek önemli ve hayırlı bir hizmete vesile olmuştur. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı, Güney Marmara Bölgesinde yaklaşık 6 milyon nüfusa hitap eden ve bölgedeki 6 ilde bu alanda kurulmuş akademik faaliyet ve sağlık hizmeti sağlayan ilk ve tek merkezdir. Destekler sayesinde çok daha nitelikli hizmet vermeyi sürdürebileceğiz. Tekrar vesile olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de yaklaşık 10 ilin üniversite hastanelerinde var
Hastane bünyesinde ilk kez 2020 yılında Prof. Dr. Nihat Sapan ve Doç. Dr. Yakup Canıtez tarafından kurulan Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı, Bursa ve bölgesi için önemli bir sağlık merkezi olma özelliği taşıyor. Halen Doç. Dr. Yakup Canıtez başkanlığında, 3 uzman hekim ile hizmet vermeye devam eden Bilim Dalı, aynı zamanda ülke genelinde yaklaşık 10 ilin üniversite hastanelerinde bulunuyor. Türkiye genelinde yeni gelişen bir uzmanlık alanı olan Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı, bu anlamda Bursa ve bölgedeki önemli bir boşluğu da doldurmuş oluyor.

Tarihi kent Mardin beyaz gelinliğini giydi

Uludağ’da drift pahalıya patladı: Jandarma tespit ettiği araçları trafikten men etti

Aydın’da yeni yıl için geniş güvenlik ve hizmet tedbirleri alındı

İstanbul’da iki tanker acil durum çağrısında bulundu, gemiler havadan görüntülendi

Sarıkamış’ta ortak akıl buluşması: Kars TSO üyeleriyle bir arada

Kadına yönelik şiddetle mücadele il koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Gölcük’teki 145 yıllık çivisiz cami restore ediliyor

Damda kar temizlerken düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Kayıp sürücüyü arama çalışması devam ediyor

Kargo kutusundan muz çıktı: 127 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

Muratpaşa Belediyesi, amatör spora 1.5 milyon TL destek sağlıyor

Cizre’de kar esareti: Yollar buz pistine döndü

Sivas’ta soğuk hava etkisini gösterdi, ördeklerin olduğu gölet kısmen dondu

Kastamonu’da dev dalgalar sahillere zarar verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Savaşların, çatışmaların, belirsizliklerin ortasında büyümeye devam eden bir Türkiye var"

Hapis cezasıyla aranan 20 kişi yakalandı

Başkan İhsan Kurnaz: "2025’te önemli işlere imza attık"

Samsun’da kariyer odaklı eğitimler sürüyor

Koruma altındaki çocuklardan duygulandıran performans: "Harman yeri 1915" Erzurum’da sahnelendi

Bakan Işıkhan: "Kasım ayında işsizlik oranı, yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti"

Şırnak’ta UMKE zamanla yarıştı

2025 Teknofest Finalistlerine Çerkezköy’de Ödül Töreni

Polis 60 çift imitasyon ayakkabı ele geçirdi

Eskişehir’de yılbaşı öncesi gıdaya yakın takip

Adıyaman esnafı depreme dayanıklı iş yerlerinde hizmet veriyor

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 2026’nın mutlu bir yıl olmasını temenni etti

Diyadin’de eğitimi güçlendiren veli ziyaretleri

Yozgat’ta metruk binalar yıkılıyor, kentin çehresi değişiyor

Denizlili eskrim sporcusundan gururlandıran başarı

TBMM Komisyonu, Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.