Tarih: 06.08.2019 09:03

Masada gerçek gündem olmalı

Facebook Twitter Linked-in

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sendika üyeleri ile birlikte kamudaki toplu sözleşme görüşmelerinin birinci oturumunu değerlendirdi. İlk görüşmenin 1 Ağustos’ta yapıldığını hatırlatan Ömer Çeker, “Sendikaların, temsil ettikleri kitleler adına taleplerini kamu işverenine sunmasına rağmen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı herhangi bir teklifi getirmedi. 15 gün sonraki 2. oturumda teklif sunacağını söylemesi, Bakan’ın görüşmelere hazırlık yapmadan geldiğinin kanıtıdır.

Bu durum, kamu işvereninin böylesine önemli hayati bir konu hakkında yaklaşık 2 milyon 600 bin kamu çalışanı ve aileleri ile birlikte 15 milyon vatandaşı yok saydığını gösteriyor. Kamu işvereninin enasyona yenik düşen ve ekonomik dar boğazdan kurtulmak için gözünü toplu sözleşmelere diken kamu çalışanlarına çare olacak maaş artış oranlarını belirlemeden masaya gelmesi, toplu sözleşmelerin önceki dönemlerde olduğu gibi hüsranla neticeleneceğinin işaretini vermektedir.

Kamu çalışanlarının hizmet kollarında yetkili kıldığı ve toplu sözleşme masasında sendika heyetinin başkanlığını yürüten Memur-Sen’in, kamu işvereninin bu tutumu karşısında pazarlık gücünü artırması amacıyla kamu çalışanlarının haklarını koruması ve geliştirmesi için hukuk ölçüsünde meşru mücadelesini kamu çalışanları ile birlikte vermesi ve örgütlü mücadele gücünü ortaya koyması gerekmektedir.

Cumhurbaşkanımızın alanlarda sözünü verdiği ve kamu çalışanlarının beklenti içinde olduğu 3600 ek gösterge, maaş zamlarının enasyon artı refah payı ile birlikte verilmesi, güvenceli çalışma, enasyon farklarının her ay verilmesi, Kamu çalışanlarının üzerindeki vergi yükünün hafietilmesi, sözleşmeli personel çalıştırılmasının kaldırılarak tek tip personel modeline geçilmesi gibi önemli gündem maddelerinden asla taviz verilmemelidir” dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —