Masabaşı Deprem Tatbikatı Yapıldı

Masabaşı Deprem Tatbikatı Yapıldı

Hastane Afet ve  Acil Durum Müdahale  planı uygulanarak  Masabaşı Deprem Tatbikatı Yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekim Prof .Dr. Nuh.Zafer Cantürk’ ün öncülüğünde olası İstanbul depremi için Kocaeli Üniversitesi Hastanesi olarak ön çalışma yapıldı.

Hastane afet planında görevlendirilen olay yönetim ekibinin tamamı katıldı,tatbikata gözlem ve bilgi amaçlı  dış birimden Kocaeli il sağlık müdürlüğü  afetlerde sağlık hizmetleri  şube müdürü Naci Dabak ve Selahattin Çakır,AFAD ekibinden Rahmi Sider ve UMKE   ekibinden Bahattin Koçyiğit ve Besim Şen  katıldı.
Tatbikatın açılış konuşmasını Teşhis Hizmetler Müdürü Uzm.Orkun Çilen yaptı devamında tatbikatı organize eden Sivil Savunma Amiri Kenan Karataş  acil ve afet  durumunda Türkiye Afet Müdahele  Planları(TAMP) bu planın içerisindeki  İl  Afet  Acil Durum  Merkezi  Planlarını anlattı. 

Kocaeli İl Afet Müdahale Planı içerisindeki hastanenin bulunduğu yeri , görev  ve sorumlulukları anlatılarak,Kocaeli

Üniversitesi Hastanesinde  olası bir afet durumunda alınıcak önlemler, gelştirilmesi gereken stratejiler ve olay anı müdahale ekiplerinin hazır olup olmadığı  tespiti için hazırlıklar konuşuldu.Bir senaryo üzerinden tatbikat gerçekleştirildi.
Senaryo’da

xxxxx tarihinde saat  12.00 tarhinde Marmara denizi açıklarında 7.8 şiddetinde bir deprem oldu.İstanbul genelinde büyük yıkıma sebep verdiği Kocaelinde ise hasarın daha az olduğu tespit edilmiştir. İlk 3 sat içerisinde Kocaeli Üniversitesi  Hastanesin de yapılması gerekenler senaryolandırıldı.
Tatbikata katılan olay yönetim ekibi 2 gruba ayrılarak ilk 3 saat içerisinde yapılması gerekenleri tartışarak kayıt altına aldılar.Alınan kayıtlar karşılıklı okunarak eksiklikler tartışıldı.

HAP başkanı Prof.Dr.Nuh.Zafer Cantürk’ ün tatbikattan çıkan sonuca istinaden ilgili paydaşlar ile(Ulaşım Daire Başkanlığı, Emniyet,Jandarma,AFAD..) oluşturulması gereken gidiş geliş güzergahlarının herhangi bir sorun yaşanmaması için planlanması amacıyla protokol geliştirilmesi için talimat verdi.
Katılımcıların beğenisiyle son bulan toplantıda Kocaeli Üniversitesi Hastanesi‘nin herhangi bir acil afet durumunda  hazırlıklı olduğu ilgili gözlem ekibi tarafından teyid edildi.

 



Karaman’da motosiklet denetimleri devam ediyor

Bolu’nun karlı dağlarında sis güzel görüntü oluşturdu

Antalya’da bıçak bileme ustası mesleğini yaşatıyor, 50-60 bin liraya çırak bulamıyor

TOBB MYO’da Erasmus proje eğitimi gerçekleştirildi

Safran, sarımsak ve kırmızı bibere bilimsel güvence

Gezici aşevi 81 ilde gönüllere dokunuyor

Kartepe’de zabıta ekiplerinin bulduğu cüzdan sahibine teslim edildi

Kastamonu’da ekiplerin köy yollarındaki zorlu karla mücadelesi başladı

Midyat ADSM’de implant tedavisi uygulanmaya başlandı

Mersin Mut’ta fırtına çatıyı uçurdu

Çanakkale’de jandarma ekipleri KADES ve güvenlik hakkında bilgilendirdi

MATSO’dan yangın güvenliği mevzuatıyla ilgili turizm tesisleri ve işletmeler için ek süre talebi

Fenerbahçe, Olimpia Milano deplasmanında

Jandarma 2.7 milyon kullanımlık uyuşturucuyu piyasaya sürülemeden yakaladı

"Bilim Ümraniye" öğrencilerin geleceğine ışık tutuyor

Sancaktepe’de düzenlenen operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Başkan Çolakbayrakdar: "Doğumdan hayata, Kocasinan’da her an vatandaşımızın yanındayız"

Denizli’de araç sayısı 580 bine dayandı

Paramotorla inip gelin arabasının önünü kestiler

Dr. Öğr. Üyesi Melik: "Mide kanseri, sessiz ilerler ama erken teşhisle tedavi edilebilir"

Samsun’da taşıt sayısı 532 bin 670 oldu

Ezine’de jandarmadan öğrenci ve öğretmenlere trafik bilgilendirmesi

Tekirdağ’da deniz 20 metre çekildi

Tavas Belediyesi mahallerin ihtiyaçlarına karşılama devam ediyor

Öğrencilere gıda güvenliği anlatıldı

Cephanelik gibi evden otomatik silahlar çıktı

Aydın Lisesi’nde sanal gerçeklik dönemi başladı

Erzincan’da yaban keçisini vuran 3 kişiye 975 bin TL ceza

Diyaliz hastalarına moral ve dayanışma yemeği

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.