google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15402,29%0,96
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,28% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6404,34% 0,17
  • Ç. ALTIN

    10417,44% 0,68

Marmaris’te ’Kış Trofesi’ başlıyor

Marmaris’te ’Kış Trofesi’ başlıyor

SPOR 16.01.2026 21:35:51 0
Marmaris’te ’Kış Trofesi’ başlıyor
Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Uluslararası Yat Spor Kulübü (MIYC) tarafından bu yıl 17. düzenlenecek olan MIYC Kış Trofesi ile 2026 yılında gerçekleştirilecek yarışların tanıtımı yapıldı.
MIYC Kulüp binasında düzenlenen toplantıda yönetim kurulu üyeleri, yaklaşan yarış organizasyonları ve kulübün faaliyet takvimi hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Tanıtım toplantısında konuşan MIYC yönetim kurulu üyeleri, 2026 yılı faaliyet kılavuzu doğrultusunda ülke ve bölge denizciliğine, turizme, kültüre ve sosyal yaşama katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Marmaris’in yelken sporu açısından büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Tüm organizasyonlarımızı Marmaris’i gerçek anlamda bir yelken merkezi haline getirecek bir vizyonla hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda yelken sporunun daha geniş kitlelere ulaşması için basın ve yayın organlarının desteğini çok önemsiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

240 bin izlenme sayısını aştı
Nisan 2025’te görevi devralan yeni yönetimin, kulübün en köklü organizasyonlarından biri olan 36. Marmaris Uluslararası Yelken Yarışları’nı önemli yeniliklerle gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUTTAŞ, sponsorlar ve paydaş kurumların katkılarıyla yarışların şehir merkezine taşındığı belirtilirken, organizasyonun "Yelken Şehri Marmaris" anlayışıyla halkla iç içe gerçekleştirildiği vurgulandı. Tarihinde ilk kez canlı yayın anlatımlarıyla düzenlenen yarışların ortalama 240 bin izlenme sayısını aşarak, Türkiye’nin en çok izlenen ve en yüksek katılıma sahip yelken yarışları arasına girdiği kaydedildi.

50 genç sporcuya eğitim veriliyor
MIYC’nin sadece yarış organizasyonlarıyla değil, altyapı çalışmalarıyla da yelken sporuna katkı sunduğu belirtilen toplantıda, 2025 yılı içerisinde yeni sınıfların açıldığı aktarıldı. Özellikle 15 yaş altı sporcuların yelkenle tanışması amacıyla Optimist Kulübü’nün faaliyete geçirildiği, yaz döneminde yaklaşık 50 genç sporcuya eğitim verildiği ifade edildi. Genç sporcuların bu yıl 12 ulusal yarışa katılmasının hedeflendiği, haziran ayında Optimist ve Lazer sınıflarında yaz okullarının yeniden açılacağı duyuruldu.

2026’da ilk kez yapılacak yeni yarışlar tanıtıldı
Bu yıl ve 2026 yılında ilk kez düzenlenecek yeni organizasyonların da planlandığı açıklandı. Bu kapsamda Hemithea Kupası, 19 Mayıs Gençlik Kupası ve Avrupa’dan yoğun katılım beklenen, Edge ve One Design teknelerin yarışacağı üç gün süren City Race seri yarışlar organize edileceği bilgisi verildi. Yılın sonuna doğru ise bir Match Race organizasyonunun, bir Avrupa Şampiyonası ayağı olarak Marmaris’te yapılmasının planlandığı belirtildi. Organizasyon ekibinin, Marmaris’in elverişli deniz şartlarını uluslararası alanda daha görünür kılmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

"40 tekneyi aştık, kayıtlar sürüyor"
Toplantının ardından konuşan MIYC Başkanı Bülent Çelik, Kış Trofesi’ne olan ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, "Marmaris dışından, çevre il ve ilçelerden gelen yarışçılarımız var. Kayıtlar halen devam ediyor. Şu an 40 tekneyi aştık, 5-6 farklı ülkeden sporcular yarışlara katılıyor. Yarışçılar nisan ayının sonuna kadar Marmaris’te kalacak" dedi.

"İlk ayak yarın başlıyor"
Yarışların üç haftada bir düzenleneceğini belirten Çelik, "Toplam 6 ayaktan oluşan Kış Trofesi sonunda overall kupalar verilecek. İlk ayak yarın başlıyor, yarışlar nisan ayı sonunda tamamlanacak. Mayıs ayında teknik ve gezi yarışları başlayacak. Üç büyük yarışın ardından yaz sezonuna girilecek, sezon Race Week, Hemithea ve Burhanettin Tekdağ yarışlarıyla tamamlanacak" şeklinde konuştu.
Bu yıl 17. kez düzenlenecek olan Kış trofesi kayıtları bu akşam 20.00 da tamamlandı. 17-18 Ocak tarihlerinde 6 ayaktan oluşan trofenin ilk ayağı gerçekleşecek ve 40’tan fazla tekne ile 300’ü aşkın sporcu mücadele edecek.

Niğde’de apartman dairesindeki ofiste yangın çıktı

Kayserispor’dan şehri terkeden Pierre Gabriel’e tepki

Kız kardeşini öldürdü, annesini ağır yaralayıp intihar etti

İş yerinde 2. kattan asansör boşluğuna düşen kadın hayatını kaybetti

Ağaca çarpan motosikletli yaralandı, alkollü olduğu tespit edilince para cezası kesildi

Fatih Tevek: "Gençlerimiz son dakikaya kadar oyunu bırakmadılar"

Bingöl’de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı

Hüseyin Eroğlu: "Eksiklerimizi tamamlayacağız ve haftaya en iyi şekilde hazırlanacağız"

Çanakkale’de sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Kırşehir’de her hastalıkta antibiyotik kullanılınca tedarik sıkıntısı oluştu

Gazipaşa’da motosiklet kazası: 1 yaralı

Samsunspor’un 3. transferi Elayis Tavsan

Bingöl’de UMKE’den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale

Antalya’da araç içinde yanmış ceset bulunmasıyla ilgili 1 tutuklama

Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 4 - Adana Demirspor: 1

Aranan şahıslar jandarmadan kaçamadı

Seyir halindeki otomobil alev topuna döndü

Trump’tan İran’a teşekkür: "İran hükümetinin 800’den fazla idamı iptal etmiş olmasına büyük saygı duyuyorum"

Karaman’da sobadan sızan gazdan zehirlenen karı koca hayatını kaybetti

Aydın’da yarıyıl tatili dolu dolu geçecek

Çocuğunu ameliyat ettirmek için bozdurmaya çalıştığı altınlar çalındı, imdadına polis yetişti

Mardin’de endişeli bekleyiş: İki çocuktan haber alınamıyor

CIA Başkanı Ratcliffe, Karakas’ta geçici Venezuela Devlet Başkanı Rodriguez ile görüştü

Batman’da jandarmandan yasadışı bahise dev operasyon

Demir Yumruk Altay, Seydikemer’de altın kemer için ringe çıkacak

Iğdır’da trafik kazası: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamları heyetini kabul etti

Malatya’da tefecilik operasyonu: 74 milyon TL’lik para trafiği ortaya çıktı

Marmaris’te ’Kış Trofesi’ başlıyor

Bolu Dağı geçişinde kar yağışı başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.