• BIST 100

    16182,28%-2,43
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,48% -0,90
  • GRAM ALTIN

    7627,43% 2,59
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Marmara denizinin dibinde 50 yıllık sır ortaya çıkıyor

Marmara denizinin dibinde 50 yıllık sır ortaya çıkıyor

GÜNDEM 12.12.2025 18:56:36 0
Marmara denizinin dibinde 50 yıllık sır ortaya çıkıyor
Türk Hava Yolları’nın (THY) 50 yıl önce Marmara Denizi’ne düşen yolcu uçağının sırrı ortaya çıktı. Uçağın düştüğü yeri tespit eden Youtuber Nedim Kuru ve ekibi, su altı dronu ile yaptıkları dalışta uçak enkazına ait olduğu iddia edilen parçaları görüntüledi.
30 Ocak 1975 tarihinde 42 kişiye mezar olan ve yarım asırdır ulaşılamayan Türk Hava Yolları’na (THY) ait ’Bursa’ isimli F-28 uçağının enkazına dair önemli gelişme yaşandı. İzmir-İstanbul seferini yaparken inişe geçtiği sırada Büyükçekmece açıklarında Marmara Denizi’ne düşen uçağın yerini tespit ettiğini öne süren Youtuber Nedim Kuru, su altı dronu ile yaptığı dalışta enkaz parçalarına ulaştığını iddia etti. Kuru, 42 yolcunun hala deniz altında olduğunu belirterek, kazada hayatını kaybedenler arasında ünlü isimlerin yakınlarının da bulunduğunu vurguladı.
30 Ocak 1975’te Türkiye’yi yasa boğan THY’nin F-28 tipi ’Bursa’ uçağı kazası, üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen hafızalardaki yerini koruyor. Resmi kayıtlara göre 41 yolcu ve bir hostesin çocuğuyla birlikte toplam 42 kişiye ev sahipliği yapan uçağın enkazına, o dönemin şartlarında ulaşılamamıştı. Kazanın üzerinden 50 yıl geçtikten sonra Youtuber Nedim Kuru tarafından su altı dron ile yaptığı dalışla uçağa ait olduğu düşünülen parçaları görüntüledi.
"Dron ile daldığımızda bulduğumuz parçaların uçağa ait olduğunu düşünüyoruz"
Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi’nin derinliklerine odaklanan Youtuber Nedim Kuru, uçağın düştüğü iddia edilen noktada su altı dronu ile dalış gerçekleştirdi. Kuru, yaptığı incelemelerde uçağa ait olduğunu düşündüğü parçalara ulaştığını açıkladı.
Kuru, "50 yıl önce düşen Bursa isimli uçağımız tam bu noktada 50 yıldır yolcularıyla beraber denizin altında duruyor. Uçak düştüğü için parçaları geniş bir alana yayıldı. Biz dron ile daldığımızda bir parçadan oldukça şüphelendik. Çünkü büyük, ikiye katlanmış alüminyum bir parçaydı. Muhtemelen uçağın olduğunu düşünüyoruz. Tabi tam anlamıyla çıkarmadan bir şey demek doğru değil" ifadelerini kullandı.
"42 kişi Marmara’nın altında bekliyor"
Kazanın üzücü bir dram olduğunu belirten Kuru, "50 yıldır denizin dibinde duran bir uçaktan bahsediyoruz üzücü bir kaza. Toplamda 42 kişi maalesef Marmara denizinin altında bekliyor, çıkarılmadılar enkaz hala Marmara denizinin dibinde" ifadelerini kullandı.
Kazada hayatını kaybeden ünlü yakınları
Kuru uçak kazasında ünlü Teknik Direktör Fatih Terim’in kayınpederi Kamuran Aksu ve şarkıcı Seyyal Taner’in hostes kardeşi gibi isimlerin de bulunduğuna dikkat çeken Kuru, "1975 yılında teknolojinin yeterince gelişmemiş olması nedeniyle enkaz çıkarılamamış. Ancak bulduğumuz parçaların enkaza ait olduğunu düşünüyoruz. Artık enkazın yerini biliyoruz" şeklinde konuştu.
Bölgede önümüzdeki günlerde ikinci bir dalış daha gerçekleştireceklerini duyuran Kuru, enkazın resmi olarak tespit edilip denizden çıkarılması için yetkililere çağrıda bulundu. Uçağın yolcuları için Yeşilköy’de bir anıt mezarı olabileceğini dile getirdi

Kandil ve Özel Günlerde Ne Dağıtılır? Kapsamlı Hayır Lokması Dağıtım Rehberi

Darıca’ya Dev Yatırım: Spor Köyü İçin İmzalar Ankara’da Atılıyor!

Gaziantep’te Ceza Yargılaması Süreçleri: Haklar, Sorumluluklar ve Savunma Stratejileri

Gebze Belediyesi Ampute Futbol, Türkiye Kupası’nda Yoluna Devam Ediyor

Darıca’da ramazan bereketi sokaklara taşıyor

“Bir Şehir Bir Sofra” üniversite öğrencilerini ağırladı

AKRA Gran Fondo Antalya’da pedallar ‘Yeşil Gelecek’ için dönecek

Çayırova Belediyesi, deplasmandan kazanarak döndü

Gebze ulaşımına Büyükşehir imzası

Ramazan, Gebze’de çocukların neşesiyle renkleniyor

İstanbul'un Hurdacısı: Güvenilir Hurda Alım Hizmetiniz

Askıda Pide Değil, " Dost Meclisi " Seferberliği

Türk Çam Balı Premium Lige Yükseliyor: 24 Aylık Ar-Ge Hamlesi Başlıyo

Gebzeli Gazeteci Ofisini Dünyaya Taşıdı: Dijital Göçebe Rehberi Yayında

GEBZE’DEN GAZZE’YE YARDIM TIRI

392 can, 1 Mart'ın yıl dönümünde dualarla anıldı

STK’ları Buluşturan İftar Gebze’de Gerçekleşti

Başkan Kocaman, Muhtarlarla İftar Sofrasında Buluştu

Büyükşehir, “O eski Ramazan’ları” yaşatıyor

Vali Aktaş, Kocaelispor – Beşiktaş Karşılaşmasını İzledi

Sabiha Gökçen’e Hat 200 çözümü

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILACAK

KARMEK Mutfağında Ramazan Mesaisi

Üsküdar Faciası, şehrimizin hafızasında derin bir yaradır

Gebze Sanat Galerisi’nde Sonbahar ve Kış Temalı Resim Sergisi

Büyükşehir’in cenaze hizmetleri Diyanet TV’de

Ramazan Sokağı’na Yoğun İlgi

Omuz Kırığı Ameliyatı

Diş İmplantı Neden Tercih Edilir?

Gömlek Şişirme Ütü Robotu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.