Markette 30, pazarda 10 lira

Markette 30, pazarda 10 lira

Kocaeli'de zincir marketlerin manav reyonları ile semt pazarlarındaki fiyat farkı tepkilere sebep oluyor.

Zincir marketlerin manav reyonlarında satışa sunulan meyve ve sebzeler, semt pazarlarına göre yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. Markette kilosu 30 liraya kadar çıkan domates, semt pazarlarında daha uygun fiyattan satılıyor. Kocaeli'de de bazı zincir marketlerde domates 34, biber 36, portakal 20, ayva 25, elma ise 22 liradan satılıyor. Semt pazarında aynı ürünler ise kalitesine göre 12 ila 15 liradan alıcı buluyor.

"Aralarında çok büyük bir uçurum var"
35 yıldır pazarda esnaflık yaptığını söyleyen Yakup Doğanyiğit, "Biz çocukluğumuzdan beri meyve sebze ticaretindeyiz. Alışverişte halkın yanındayız. Pazardaki meyve ve sebze ile markettekini bir tutma şansımız yok. Markette 28-30 lira olan ayva, pazarda 5 liraya, 6 liraya satılıyor. Bu kadar fiyat farkının olmaması lazım. Markette 28 lira olan bir portakal pazarda 9 liradır. Marketlerde elma 22-23 liraya satılıyor, pazarlarda ise 10-11 liradan alıcı buluyor. Aralarında çok büyük bir uçurum var. Onun için biz elimizden geldiğince halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkımızın da buna saygı duyarak, bizi tercih etmesini umarız. Pazardaki mal marketteki mala göre daha kalitelidir. Halka elimizden geldiği en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

"15 liralık ürüne 30 lira vermenin anlamı yok"
Vatandaşların mümkün oldukça semt pazarlarından alışveriş yapmasını tavsiye eden Doğanyiğit, "Vatandaşların marketleri tercih etmesini istemem çünkü 15 liralık ürüne 30 lira vermenin anlamı yok. Bizim en kaliteli mallarımız onların mallarının lüksüdür. Mesela, ’Bahçede ürün bir lira, 2 lira diyorlar’. Ürünün bir lira olması mümkün değil. Biz bu portakalı 7 buçuk liraya satıyorsak, bunun bahçesinde olduğu 3 lira, 3 buçuk liradır. Bunun tabii ki toplanması, buraya gelmesi, burada tezgahın açılması, işçilerin çalışması bunun en fazla yükseleceği rakam 5 buçuk 6 lira. Tabii ki esnaf da 1 lira kar kazanacak. 1 lirayı da halkın çok görmemesi lazım" diye konuştu.

"Daha uygun fiyatlı olduğu için pazarı tercih ediyoruz"
Alışverişini pazardan yapmayı tercih eden ev hanımı Muazzez Atmaca, "Pazarda seçerek alıyorsun. Daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyoruz. Markette de taze olabilir ama pazar tercihimiz. Pazarda bakıyorsun, beğendiğin tezgahtan alıyorsun" şeklinde konuştu.

aw804127-11.jpgaw804127-05.jpg



Sakarya Üniversitesinde "IdeaFusion" etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Nakliyatçı baba-oğlu silahla ağır yaralayan eski ortağa 22 yıl 1 ay hapis

CHP Arnavutköy’de istifa depremi: 2 meclis üyesi ve 100 partili CHP’den istifa etti

"İrtikap" soruşturmasında tutuklanan eski Yahşihan Belediye Başkanı Sungur hakkında iddianame hazırlandı

Muğla’da 25 yeni personel sertifikasını aldı

Germencik’te izinsiz afişlere zabıta müdahalesi

Bakan Kacır: "Türkiye bizim iktidarlarımızda dünyanın en önemli üretim güçlerinden biri haline geldi"

DEAŞ’lı teröristler yakalanmasalardı yılbaşı gecesini kana bulayacaklardı

OMÜ’de kuantum bilimi ve teknolojilerinin geleceği konuşuldu

Bodrum’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Dilenci yakayı ele verdi, parayı sakladığı yer şaşkına çevirdi

Körfez Çocuk Meclisi’nden Kocaeli turu

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak

Şanlıurfa’da aranan 41 şahıs yakalandı

Ordu’da üşüyen küçük kıza polislerden yürekleri ısıtan hareket

Yerli Malı Haftası, Hüsamettin Kulaklı İlkokulunda coşkuyla kutlandı

İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı

Gaziantep FK, Burak Yılmaz ile yeniden anlaşma sağladı

Patnos Belediyesi saha çalışmalarını sürdürüyor

Kız arkadaşı tarafından çalılıkların arasında ölü bulundu

Altıntaş’ta öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu

Başkan Tetik, Nazilli’de esnaflarla buluştu

Söke’de Okullar Arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası düzenlendi

Buharkent’te bitki koruma ve gübre bayilerine denetim

Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nden İnönü Üniversitesine ziyaret

Büyükşehir, Avrupa Bisiklet Başkenti Konya’da anaokullarında bisiklet etkinlikleri başlattı

CHP’den istifa eden meclis üyesinden CHP’li belediyeye suçlama

Malatya’da besi çiftliğinde yangın

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.