Tarih: 02.04.2012 15:07

Market bombacıları yakalandı!

Facebook Twitter Linked-in

Edirne'de Medrese Alibey mahallesinde 5 aracın kundaklanması, 2 Mart tarihinde 500 evler polis lojmanlarına piknik tüpüyle hazırlanmış bomba düzeneği bırakan ve 5 Mart'ta bir markete ses bombası patlatan şahıslar yakalandı. Üniversite öğrencisi oldukları belirlenen eylemcilerin KCK ve Devrimci Karargah örgütü ile bağlantıları olduğu tespit edildi. Eylemcilerden bazılarının ise Diyarbakır ve bazı şehirlerde eylemlere katıldıkları öğrenildi. 

 

 

Edirne polisi uzun süredir takip ettikleri eylemcilerin hücre evlerine yaptığı baskında 16 Üniversite öğrencisini gözaltına alındı. Öğrencilerden 5'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 2'si bayan 11 öğrenci adliyeye sevk edildi. Polis yaptığı araştırmada eylemcilerin KCK ve Devrimci Karargah örgütü ile bağlantılı olduğunu belirlerken hücre evlerinde yapılan aramada ise bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile örgütsel doküman ele geçirdi. Evlerinde bomba yapımında kullanılan malzemeler elegeçirilen zanlıların yeni bir eylem hazırlığında oldukları tespit edildi. 

 

 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri 500 evler polis lojmanlarına piknik tüpünden yapılmış patlayıcı madde ve bir markette patlatılan ses bombasının ardından harekete geçti. Kimlikleri tespit edilen şahısları uzun süredir takip eden ekipler geçtiğimin günlerde sabaha karşı eylemcilerin kaldığı hücre evlerine baskın düzenledi. Baskınlarda 16 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınan eylemcilerden 5 i Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hücre evlerine yapılan

baskınlarda ise bomba yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman elgeçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 2 si bayan 11 eylemci ise Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Edirne adliyesine sevk edildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —