Tarih: 30.04.2020 11:50

Marka ve Patent Sorgulama

Facebook Twitter Linked-in

 

Ürettiğiniz bir ürünü yada sağladığınız bir hizmeti marka tescili ile çok daha doğru bir şekilde koruma altına alırsınız. Tescillediğiniz hizmetiniz yada ürününüz sizden izinsiz satılamaz kullanılamaz.

Koruma altına almak istediğiniz isim için öncelikle marka sorgulama işlemi yapmalısınız. Marka sorgulama işlemi ücretsiz olarak markatescilisorgulama.com.tr adresinden yapabilirsiniz. Web sitesinde yer alan forma aracılığı ile ücretsiz olarak marka talebi bırakabilirsiniz.

Marka ve Paten Arasında ki Fark Nedir?

Yaptığınız yanlışlardan bir tanesi de marka ve patent kavramlarının yanlış anlaşılmasıdır. Patent ile bir buluş ve icadı koruma altına alırken, marka ile isim hakkı koruması yapılır. Çok daha farklı bir süreçtir patent sorgulama işlemi. Marka tescil süreci ortalama olarak 6 ay sürerken, patent tescili 15 ay sürebilmektedir.

Ücretsiz Marka Tescil Sorgulama

Ücretsiz fakat sanıldığı kadar kolay olmayan bir süreçtir marka tescil sorgulama işlemleri. Sorgulama yapacağınız markanın sektörel bazlı ve benzer olan markaları doğru bir şekilde analiz edilip ayırt edilmesi gerekmektedir.

Marka başvrusunu yaptıktan sonra yapılan başvuru TPE marka uzmanları tarafından incelenir eğer marka olmaya uygunsa yayın kararı veya kısmi yayın kararı ile marka bültenine çıkartılır.

Marka bültenine çıkan isim hakkınız 2 ay boyunca mecburi olarak yayında kalır, bu süreç içerisinde diğer hak sahiplerinin markanıza itiraz etme hakları bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde herhangi bir itiraz gelmezse markanızı çıkan tescil yazısından sonra harç ücretini ödeyerek tamamlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve ücretsiz destek için markatescilisorgulama.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —