google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    16639,64%2,35
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    52,07% 0,38
  • GRAM ALTIN

    7708,96% 2,75
  • Ç. ALTIN

    12794,92% 5,28

Manisa TSO’da yeşil dönüşümün finansmanı masaya yatırıldı

Manisa TSO’da yeşil dönüşümün finansmanı masaya yatırıldı

EKONOMİ 29.01.2026 15:20:48 0
Manisa TSO’da yeşil dönüşümün finansmanı masaya yatırıldı
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, sanayicilerin yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik ve çevre dostu yatırımlarına yönelik finansman imkanları anlatıldı.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde; DCUBE firması ve Türk Eximbank Manisa Şubesi sunumlarıyla "Yeşil Dönüşümde Finansman İmkânları Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda, firmaların yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik ve çevre dostu yatırımlarına yönelik finansman modelleri, kredi ve devlet destekleri, Eximbank finansman enstrümanları, KOSGEB, TÜBİTAK ve diğer kamu destek programları ile uygulamaya dönük iyi örnekler paylaşıldı.
Toplantıda DCUBE Kurucu Ortağı Gülcan Ergün ile Türk Eximbank Manisa Şube Müdürü Muhammet Afşar tarafından "Yeşil Dönüşümde Finansman İmkânları" konulu sunum gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bezci, yeşil dönüşümün artık sanayi için stratejik bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, "Günümüzde yeşil dönüşüm, sanayimiz açısından sadece çevreye duyarlı olmanın ötesine geçmiş; rekabetçiliğin korunması, ihracat pazarlarına erişimin sürdürülebilmesi ve artan enerji ile kaynak maliyetlerinin yönetilebilmesi için kaçınılmaz bir dönüşüm alanı hâline gelmiştir" dedi.
Manisa özelinde Avrupa Birliği’ne yapılan ihracatın toplam ihracat içindeki payının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu vurgulayan Bezci, karbon yoğun sektörlerde enerji maliyetlerinin bazı işletmelerde toplam üretim maliyetlerinin yüzde 30’una kadar çıkabildiğini ifade ederek, bu durumun dönüşümün finansman boyutunu daha da kritik hale getirdiğini söyledi.

Enerji verimliliğiyle 90 milyon TL tasarruf
Manisa TSO Enerji Verimliliği Ofisi çalışmalarıyla sanayiciler için önemli kazanımlar sağlandığını belirten Bezci, "Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında detaylı enerji etütleri, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi danışmanlığı, SKDM - Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması danışmanlığı ve karbon yönetimi hizmetleri sunduk. 400’ün üzerinde firmayla birebir temas kurduk, 200’den fazla kişiye eğitim verdik ve 5 binin üzerinde ölçüm noktasında saha ölçümleri gerçekleştirdik" diye konuştu.
Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Manisalı sanayiciler için yaklaşık 90 milyon TL mali tasarruf, 50 milyon kWh enerji tasarrufu, 30 bin ton CO emisyon azaltımı ve 15 bin ağacın kurtarılmasına eşdeğer çevresel fayda potansiyeli ortaya konulduğunu aktaran Bezci, amaçlarının işletmelerin doğru projelerle doğru finansman kaynaklarına erişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.
Bezci, toplantıya katkı sunan DCUBE firmasına, Türk Eximbank Manisa Şubesi’ne ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek, toplantının Manisa ekonomisi ve sanayiciler için hayırlı olmasını temenni etti.

Gaziantep’te 55 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi, 3 şahıs tutuklandı

Eyyübiye’de robotik kodlama kursu kayıtları devam ediyor

Didim’de ruhsatsız silah operasyonu

Adalet Bakanı Tunç: "Bugün terörsüz Türkiye’yi konuşuyorsak katettiğimiz mesafe sayesindedir"

Başkan Bilecen: "Hafif raylı sistem Kilis’e geliyor"

2026 yılı yatırım programı: Erzincan’a 138 proje, 38 milyar TL ödenek

Yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Eşini ve kızını kaybetti, Soma’ya umut oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Berhem Salih ile görüştü

Söke’de gıda işletmelerine risk esaslı denetim

Hayrabolu’da hayırsever iş kadınından evlere şifa taşıyacak bağış

Bursa’da halk otobüsünde zamanla yarış...Kalp krizi geçiren yolcu için acile kırdı

Demirkent’e modern sağlık kompleksi açıldı

OMÜ, QS Europe 2026 sıralamasında yer aldı

İzmir’de 3 katlı binanın çatı katında yangın

CHP heyeti, 6 Şubat anmaları öncesinde Adıyaman’da incelemeler yaptı

Eyüpsultan’da torun ‘Gezmeye’ diye çıkardığı anneannesini öldürdü: 5 gözaltı

Putin: "İran hattındaki güncel gelişmeleri de hep birlikte yakından takip ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’i törenle karşıladı

ALKÜ, Endonezya’daki üniversitelerle birlikte projeler yapacak

Elektrik direğindeki yangına müdahale, itfaiye erinin gözünden kayda alındı

Iğdır’da aranan hükümlü Dilucu Sınır Kapısı’nda yakalandı

Çine Devlet Hastanesi’nde kan bağışına dikkat çektiler

Tayland’da askeri uçak düştü: 2 ölü

Elazığ’da restoranlara silahlı saldırı: Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Mardin’de sağanak yağışta kerpiç evin damı çöktü

74 yaşındaki annesine dehşeti yaşatan sanığın yeniden yargılanmasına başlandı

Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı

Erzurum’da 2026’nın ilk koordinasyon zirvesi: Ekonomi ve yatırımlar masada

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.