• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Maneviyat ve bilim aynı kürsüde buluştu

Maneviyat ve bilim aynı kürsüde buluştu

KÜLTÜR - SANAT 1.02.2026 11:34:38 0
Maneviyat ve bilim aynı kürsüde buluştu
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde düzenlenen "Kur’an-ı Kerim ile Dünya ve Ahiret Mutluluğunu Yaşamak" konulu panelde konuşan akademisyenler, gerçek huzurun zenginlik ve şöhrette değil, Kur’an-ı Kerim rehberliğinde yaşanan bir hayatta olduğunu vurguladı.
Sevgi Mutluluğun Anahtarıdır Federasyonu tarafından düzenlenen "Mübarek Üç Aylara Özel: Kur’an-ı Kerim ile Dünya ve Ahiret Mutluluğunu Yaşamak" konulu panel vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Akademisyen ve yazarların katıldığı programda, Kur’an-ı Kerim rehberliğinde huzurlu bir yaşamın şifreleri anlatıldı.
Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle başladı. Vatandaşların ilgi gösterdiği panelde; İstanbul Medeniyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kaya ile Fizik Yüksek Mühendisi, Mutasavvıf ve Yazar Dr. Abdulcabbar Boran konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, konuşmalarının ardından soru cevap etkinliği gerçekleştirdi.

Maneviyat ve bilim aynı kürsüde buluştu
Panelde söz alan Doç. Dr. Murat Kaya, tefsir ilmi ışığında Kur’an-ı Kerim’in insan hayatındaki dönüştürücü gücüne ve ahiret saadetine giden yoldaki rehberliğine dikkat çekti. Dr. Abdulcabbar Boran ise bilimsel perspektif ile tasavvufi derinliği harmanlayarak, içsel huzurun ve dünya mutluluğunun manevi temelleri üzerine kapsamlı bir sunum yaptı.
İçinde bulunulan mübarek üç ayların önemine vurgu yapılan konuşmalarda, Kur’an-ı Kerim ile kurulan bağın sadece ahiret için değil, dünyadaki sosyal ve bireysel yaşam için de tek kurtuluş reçetesi olduğu ifade edildi.

"Cennet demek sonsuz bir hayattır"
Programda konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kaya, "Kur’an-ı Kerim, Cenabıhakk’ın bize gönderdiği en büyük nimet. İnsanoğlu, cennetten yeryüzüne gönderildiği zaman Cenabıhak, bir hidayet ve yol gösterici göndereceğini söylüyor ve ona tabi olan tekrar cennete döner. Tabi olmayan ise yolunu şaşırır. Kur’an-ı Kerim Cenabıhakk’ın bize gönderdiği, yol gösterici hidayetidir. Kur’an-ı Kerim’i yaşamanın dışında bir mutluluk asla yok. Bazı insanlar başka yerlerde mutluluk arıyorlar ama bunun imkanı yok ve olmadığını denedikten sonra görüyorlar. Hem ayetler hem Peygamber Efendimizin (S.A.V.) pek çok hadis-i şerifleri var. Allah’ın emrettiği farzları yapmak, yasakladığı haramlardan kaçmak, bunları yaptığımızda özet olarak biz Cenabıhakk’ın rızasını kazanıp onun cennetine gideceğiz. Cennet dediğimizde basit bir piknik alanı değil; cennet demek sonsuz bir hayattır. Bu sonsuz hayat ikiye ayrılıyor; cennet dediğimiz güzel hayat, tarifi imkansız güzel bir hayat, diğeri ise imansızların yaşayacağı sıkıntılı bir hayat, onun için baştan tedbir almak lazım" dedi.

"Bu panelin gayesi de Kur’an ayetleriyle insanoğlunun ahiret ve dünya saadetine ulaşmasıdır"
Fizik Yüksek Mühendisi, Mutasavvıf ve Yazar Dr. Abdulcabbar Boran ise, "İnsanlık tarihi boyunca her devirdeki tüm insanlar için Allah’ın tayin ettiği hedef; mutluluk, saadettir. Bu mutluluğa ulaşabilmek için mutlaka kılavuz rehber lazım. Kur’an-ı Kerim de tüm insanlar için bir mutluluk davetiyesidir. Bu panelin gayesi de Kur’an ayetleriyle insanoğlunun ahiret ve dünya saadetine ulaşmasıdır. Bir dilek sahibi olduğu zaman dünya saadetinin yüzde 51’i ahiret saadetinde ise 3 cenneti Allah bedava insanlara veriyor. Hangi sual sorulursa sorulsun cevabı Kur’an-ı Kerim’dedir" diye konuştu.
Boran, sözlerini şöyle noktaladı:
"Biz insanlar ne yazık ki Kur’an-ı Kerim’in kıymetini bilmiyoruz. Biz insanlar konuşarak değil biraz da yaşayarak. Çünkü Kur’an-ı Kerim önce öğrenilmesi lazım sonra yaşanması lazım, daha sonra ise öğretilmesi lazım. Günümüzde bakıyoruz Kur’an-ı Kerim unutulmuş. Kur’an-ı Kerim yaşanabilir mi? Evet kişinin Kur’an-ı Kerim’i yaşayabilmesi için mutlaka tasavvuf standartlarında Allah’ın kendisi için gösterdiği mürşidine tabi olması lazım. Kişinin derdi kendi nefsi ama onu bilmiyor, ulaşmayı denemiyor. Böyle bir insan oruç tutsa ne olur? Sadece bir aylık açlık ve susuzluk. Kur’an-ı Kerim mezarda okunan bir kitap haline gelmiş, bu böyle devam etmeyecek hidayet çağındayız ve bu çağ mutlaka yaşanacak. İnsanlık bunu öğrendiği takdirde bu dünya herkese cennet olur. Çünkü Allah, bu gaye ile insanları yeryüzüne indirmiştir. 8 buçuk milyar insan dünyada yaşıyor herkes mutluluğu arıyor ama farklı yerlerde kimi zenginlik kimi makamda, kimi şan ve şöhrette arıyor. Mutluluk bunların hiçbirinde değil adres Kur’an-ı Kerimdir."

Yeniden Refah Gebze’de Bayrak Değişimi: Engin Kılıç Görevi Halil Bilikci’ye Devretti

İzmit’in yıldızları, Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi: Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

GEBZE ZABITASINDAN “GÜVENİLİR GIDA” EĞİTİMİ

GEBZE OKUR PROJESİ KAPSAMINDA NURULLAH GENÇ GEBZELİLERLE BULUŞTU

470 Gölcük Belediyespor Taekwondo Sporcusu Kuşak Atladı

Büyükşehir, Şehir Hastanesi alt geçidini ışıl ışıl yaptı; Şehir Hastanesi alt geçidi artık risk oluşturmuyor

Atölyede Sağlam İş, Güvenli Gelecek: Hırdavat ve İş Güvenliğinde Akıllı Seçim

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Asker Paketi ve Asker Seti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyükşehir, filenin velilerini GEBZESEM’de buluşturdu; Bu turnuvanın kazananı dostluk oldu

Genel Başkan Rıdvan Eşin: Genel Merkezimiz Diyalog ve İstişarenin Adresi Oluyor

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Kartepe’de Ramazan Hazırlığı

Pazarcı Esnafından Kumsar’a Yoğun İlgi

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Vali İlhami Aktaşı Ziyaret Etti

Üniversite yolculuğunda ilk destek Darıca Belediyesi’nden

Çayırova’da bilgi evi öğrencileri, bilgilerini yarıştırdı

Gölcük Belediyesi Voleybolda tarih yazdı: Üst Üste 3. Şampiyonluk

Köstebekler aynı anda tünel açmaya devam ediyor; Körfezray’da çalışmalar 4 TBM ile hız kazandı

Büyükşehir’in kontrol botu ihaleye çıkıyor

Şampiyon Karateciler Başkan Kocaman’ın Konuğu Oldu

Düzyaylalılar Derneğinden Vali Aktaş’a Davet

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi ve Kulüp Başkanları, Vali Aktaş'ı Ziyaret Etti

Ertan Şimşek: Yeni Nesil Liderlik Artık Empati ve İletişim Üzerine Kuruluyor

Gebze’de "Çözüm Odaklı" Saha Mesaisi: Meclis Üyesi Ayhan Yılmaz Esnafla Buluştu

Fadime Teyze, Büyükşehir’le yalnız değil

Başkan Büyükakın, Ankara’da

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.