• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Malazgirtli Kadınlardan Mukabele Programı

Muş'un Malazgirt ilçesinde on bir ayın sultanı Ramazan ayında sürdürülen mukabele geleneği, Malazgirt Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerinden büyük...

GÜNDEM 9.05.2019 09:58:00 0
Malazgirtli Kadınlardan Mukabele Programı

Muş'un Malazgirt ilçesinde on bir ayın sultanı Ramazan ayında sürdürülen mukabele geleneği, Malazgirt Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerinden büyük ilgi görüyor.

ADEM kurslarında mukabeleye katılan kadınlar, Ramazan ayı Kur'an ayı olduğundan dolayı ibadetle ve Kur'an-ı Kerim okuyarak geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Türkiye'de on bir ayın sultanı Ramazan ayında mukabele geleneği yüzyıllardan beri devam ederken, Malazgirtli kursiyer kadınlar da mukabele sünnetine yoğun bir ilgi gösteriyor. Kursiyer kadınlar bir taraftan el işi dikiş nakış öğrenirken bir taraftan da Ramazan ayı dolayısı ile usta öğreticilerin dilinden dökülen Kur'an-ı Kerim ayetlerini dinliyor.

Ramazan ayının geleneklerinden biri olan mukabele; camilerde, mescitlerde, Kur'an-ı Kerim kursları ve evlerde büyük bir coşku ile devam ediyor. Peygamber Efendimizin, Cebrail (aleyhisselam) ile Ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele geleneğine erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklarda büyük bir ilgi gösteriyor. Ramazan ayı boyunca usta öğreticiler tarafından sesli olarak okunan Kur'an-ı Kerim'e, kursiyerlerde önlerine koydukları Kur'an-ı Kerim'leri takip ediyorlar. Malazgirt ADEM'de mukabele sünneti ile Kur'an-ı Kerim sevgisinin aşılanmasının yanı sıra Kur'an-ı Kerim öğrenme imkânı da sağlanıyor.

Ramazan ayının Kur'an ayı olduğundan dolayı bu ayı ibadetle ve Kur'an-ı Kerim'i okuyarak geçirdiklerini belirten ADEM kursiyerleri, Ramazan ayının güzelliklerinden bir tanesinin de mukabele olduğunu söylediler. Ramazan ayının ibadetle geçirilmesi gerektiğini ifade eden kursiyerler, "Bu ay, ibadetle geçirmemiz gereken bir aydır. Bizlerde Ramazan ayı içinde olduğumuz için kurs gördüğümüz ADEM'de uygun saatlerde cüz sürme imkânımız oluyor. 3-4 kurs hocamız gözetimi altında biz cüzümüzü okuyoruz ve Allah-u Teâlâ'ya şükürler olsun, mübarek Ramazan ayını elimizden geldiği kadar ibadetle geçirmeye çalışıyoruz" dediler.

Ramazan ayının ilk gününden itibaren Malazgirt ADEM'de mukabele programı düzenlediklerini belirten Koordinatör Akın Karıkutal, "Kursiyerlerimiz bu mukabele programına yoğun ilgi gösterdiler. Ramazan-ı Şerif olduğundan dolayı burada bizde mukabele yapıyoruz. İnşallah Rabbim dergâh-ı izzetinde kabul eylesin. Bu ay Kur'an ayı olduğundan dolayı bu ay Kur'an-ı Kerim'i bol bol okumalıyız. Kur'an-ı Kerim'i okuyup, aynı zamanda da yaşamak lazım. Rabbim inşallah cümlemize nasip etsin. Kur'an-ı Kerim okumak Allah (Celle Celaluhu) ile konuşmaktır" diye konuştu.

Malazgirtli Kadınlardan Mukabele Programı

Malazgirtli Kadınlardan Mukabele Programı

Malazgirtli Kadınlardan Mukabele Programı

Firari anguslar uyuşturucu iğneyle tek tek avlandı

"Zehirlenme haberlerinin daha sık gündeme gelmesi kolektif travma oluşturuyor "

Amasya’da 2 bin 600 yıllık tandır keşfedildi

Araçlarını soğuktan korumak için battaniyelerle örtüyorlar

Cinsel istismardan 15 yıl ceza alan firari hükümlü yakalandı

Dezavantajlı grupların istihdamına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

Sürücülerin korkulu rüyası Tersun Dağı’nda kartpostallık görüntüler

Otobanda yürekleri ağza getiren görüntü, bariyerlere vurmak üzereyken durdu

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Maç günleri Akyazı Stadı ve çevresinde yaşanan trafik sorunu gündemden düşmüyor

Greyder uçurumun kenarında güçlükle durabildi

Bilim Kurulu toplantısı Rektör Hacımüftüoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi; Bilim temelli sosyal politikalar vurgusu

Tekirdağ’da yoğun sis etkili oldu

Adana’da motosikletlin hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Otomobil trafik ışığı direğine çarptı: 2 yaralı

Yaşar Bayar’a anlamlı ödül

Hakkari ve Van’da aranan 2 şahıs yakalandı

Bursa’da korkutan yangın: İtfaiye ekipleri camı kırıp içeri girdi

Kamyonun metrelerce sürüklendiği kazadan emniyet kemeri sayesinde yara almadan kurtuldu

Sevinç ailesi bir kız çocuğuna daha koruyucu aile oldu

Erzincan’da Vatan ve Kahramanlık Buluşması

Erzincan’da evlenecek gençlere destek

Elon Musk’ın ‘Starlink uydu zinciri’ Erzincan semalarında görüldü

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.