google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    16639,64%2,35
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    52,07% 0,38
  • GRAM ALTIN

    7708,96% 2,75
  • Ç. ALTIN

    12794,92% 5,28

Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi

Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi

GÜNDEM 29.01.2026 20:10:27 0
Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi
Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, servis araçlarına zorunlu tutulmak istenen araç takip sistemi uygulamasına tepki gösterdi. İnce, söz konusu sistemin esnafa ciddi maddi yük getirdiğini belirterek, "Bu uygulama zorunlu hale getirilirse Malatya’da servis taşımacılığını durdururuz" dedi.
Malatya merkez Yeşilyurt, Battalgazi ve 11 ilçede faaliyet gösteren taşımalı servis esnafı ile firma yetkililerinin katılımıyla Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası binasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ile Şoförler Odası Başkan Vekili katılırken, sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Toplantı sonrası açıklama yapan Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "servisler" adı altında zorunlu tutulmak istenen araç takip sisteminin esnafı mağdur edeceğini söyledi. İnce, söz konusu sistemin 19+1 araçlar için 18 bin 500 TL, 16+1 araçlar için 12 bin TL, hat başı için ise yaklaşık 10 bin 500 TL ek maliyet oluşturduğunu, güncel şartlarda ise bu rakamın 20 bin ila 40 bin TL arasında değiştiğini ifade etti.
Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığını hatırlatan İnce, "Esnafımız zaten ekonomik olarak ayakta kalma mücadelesi veriyor. Akaryakıt maliyetlerini dahi karşılamakta zorlanıyorlar. Bu durumu Sayın Milli Eğitim Bakanımıza ilettik ve süreç 15 tatil öncesinde 4 ay ertelendi. Ancak 15 tatil sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tekrar sistemin takılması yönünde baskı yapılmaya başlandı" dedi.
İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı araç takip sisteminin yaklaşık 3 bin TL maliyetle aynı işi gördüğünü belirterek, "Aynı işi yapan bir sistem 3 bin lirayken, esnafa 40 bin liralık bir yük getirilmesini kabul etmiyoruz. Bu durumu Ankara’daki yetkililerle de paylaştık" şeklinde konuştu.
Söz konusu sistemin altyapısı ve ihalesi olmadığını belirten İnce, "Malatya’da bu sistemi takmayacağız. Eğer zorunlu hale getirilirse tüm taşımalı servis esnafımızla birlikte taşımadan çekileceğiz. Buyursunlar, bu uygulamayı dayatan bürokratlar taşımayı kendileri yapsın" ifadelerini kullandı.
İnce, önümüzdeki yıl gerekli düzenlemelerin yapılması halinde devletin koyacağı kurallara uyacaklarını kaydederek, "Araç kamera sistemi, ATS, koltuk sensörü gibi zaten zorunlu olan sistemleri takıyoruz. Ancak altyapısı ve hukuki zemini olmayan, esnafa zulüm niteliği taşıyan bu uygulamaya karşıyız" dedi.
Toplantıya katılan tüm servis firmalarına ve esnafa teşekkür eden İnce, sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Hakkari’de ev yangını

Ayvalık’ta karaya vuran yunusu vatandaşlar kurtardı

Bakırköy’de Özbekistan Devlet Okulu’nun yapıma yönelik tören düzenlendi

Kasımpaşa, Jim Allevinah’ı kadrosuna kattığını açıkladı

Emine Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın eşi Ziroat Mirziyoyeva Ankara Palas’ı ziyaret etti

Aracın kaputuna sakladıkları uyuşturucuyla yakalandılar: 4 tutuklama

Duraklara kırmızı-beyaz dokunuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz"

Kocaeli’de servis minibüsü tıra çarptı: 6 yaralı

Kahramanmaraş’ta bin 422 adet kaçak telefon ele geçirildi

Gazipaşa‘da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi’nden LÖSEV’le iş birliği

Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi

Bodrum’da tekneler karaya vurdu, feribot seferleri yapılamadı

Başkan Erol’dan Çerçioğlu’na destek

Çorum Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine 3 milyon liralık nakdi yardım

Kars’ta asansör boşluğuna düşen bir kişi hayatını kaybetti

AB’den İran Devrim Muhafızları’nı "terör örgütü" listesine alma kararı

Bandırma’da genç kadına taciz iddiası: Şüpheli gözaltına alındı

Kartepe’deki kavganın en büyük mağduru çocuklar oldu: "Babama 5 kişi saldırdılar, kafasını ATV’ye vurdular"

Kontrolden çıkan işçi servisi şarampole devrildi: 10 yaralı

U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda ikinci gün tamamlandı

Antalya’da kaybolan çocuk, 600 kilometre uzakta Adana’da bulundu

Başkan Çerçioğlu’ndan CHP Genel Başkanı Özel’e suç duyurusu

Şanlıurfa’da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 1 gözaltı

İzmir’de fırtına ve dev dalgalar tekneleri batırdı

Keşan’da çatı yangını

Kırıkkale’de FETÖ hükümlüsü yakalandı

AK Parti ve MHP’den Türk bayrağına destek etkinliği

Manavgat Belediyesine yönelik "rüşvet" davasında sanıklar dinlendi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.