Tarih: 06.10.2022 15:00

Makaslı Yük Platformu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Facebook Twitter Linked-in

Makaslı yük platformu en çok kullanılan endüstriyel asansörler arasında yer almaktadır. Bu platform ile birlikte yapılması güç olan pek çok işin kısa süre içerisinde ve kolay bir biçimde yapılabilmesi sağlanmaktadır. Söz konusu olan platform ilk olarak yükselmekte ve sonrasında ise indirilmektedir. Böylelikle de yüksek alanlarda yer alan ve taşınması oldukça güç olan eşyaların sorunsuz bir biçimde indirilmesi ya da kaldırılması sağlanmaktadır. Kaldıraçlar arasında yer alan bu platform ile birlikte gerçekleştirilmesi en güç görünen işler bile sorunsuz bir biçimde gerçekleştirilebilmektedir. Kullanımının da bir o kadar kolay şekilde gerçekleştirilmesi ise en önemli avantajları arasında yer almaktadır. 

Makaslı Yük Platformu Nedir?

Makaslı yük asansörü yani platformu ile birlikte insanlar en ağır olan yüklerin bile sorunsuz bir biçimde taşınmasını sağlamaktadır. Bu platform tezgahı 5 farklı aşamadan meydana gelmektedir. Bu aşamalar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Platform

  2. Taban

  3. Makas ayakları

  4. Hidrolik silindir

  5. Motor ya da güç kaynağı

Her bir parça farklı bir görevi üstlenmektedir. Platform üzerinde kaldırılmış ürünün oturtulduğu kaldırma masası bulunmaktadır. Bu alanların boyutları değişiklik gösterebilmektedir. Taban kısmında ise makas bacaklarının hareket etmesini sağlayan dizgi yer almaktadır. maskasın ayakları ise platformun alçalarak yükselmesini sağlamaktadır. Hidrolik silindir alanı kaldırma tezgahının kalkmasını ve alçalmasını sağlamaktadır. Tim bu aşamalar ise elbette ki motor ya da güç kaynağı sayesinde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle de en ağır işler bile kolay bir biçimde tamamlanmaktadır. 

Makaslı Yük Platformu Nasıl Kullanılır?

Vinsan Vinç içerisinde yer alan makaslı yük platformu son derecede kolay bir kullanıma sahip olması ile de dikkat çekmektedir. Eğer makaslı yük platformu yükseltilmek isteniyor ise bacaklarının bir ucunun tabana ve bir diğer ucunun da platforma bağlanması gerekmektedir. Böylelikle de sorunsuz bir biçimde yükseltilmesi mümkün hale gelmektedir. Eğer makaslı yük platformu indirilmek isteniyorsa da FC vanaları üzerinden bu işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yine platformun hızı da istenilen seviyeye göre ayarlanmaktadır. Bu sayede üzerinde taşınan yüke göre hız verilerek işlemlerin olabildiğince sorunsuz ve aynı zamanda da hızlı bir biçimde sona ermesi sağlanmaktadır.

Makaslı Yük Platformu Ne İçin Kullanılır?

Makaslı yük platformu kullanımı konusunda hangi alanlarda kullanıldığı da pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu platform çeşidi genel anlamda çok yüksek ağırlıklara sahip olan eşyaların sorunsuz bir biçimde taşınmasını sağlamaktadır. Özellikle de yüksek alanlara ağır bir yük çıkarılmak istendiğinde ya da aşağı indirilmek istendiğinde bu ürünler kullanılmaktadır.

İnsan gücünü aşan yüklerin sorunsuz bir biçimde indirilip kaldırılması adına bu endüstriyel makaslar kullanılmaktadır. Böylelikle de gerçekleştirilmek istenilen işler en ufak bir sorun bile meydana gelmeden sorunsuzca tamamlanmaktadır. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —