Tarih: 16.02.2012 10:51

Mahalle muhtarından önemli talep!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze’nin Çayırova ile sınır mahallelerinden biri olan Adem Yavuz Mahallesi’nin muhtarı Said Erol, kendilerine en yakın karakolun 6 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle güvenlik konusunda sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Bu konuda daha önce Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Necati Kütük, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı  Hacı Ali Aydın ve Adem Yavuz Mahalle Muhtarı Said Erol İçişleri Bakanlığı’na müracaat etti. 

 

 

BAKANLIK'TAN ONAY

 

Bakanlıktan karakol yapılması konusunda izin çıktığını belirten Adem Yavuz Mahalle Muhtarı Said Erol süreci şu şekilde anlattı; “Daha önce 3 mahalle muhtarımızla birlikte İçişleri Bakanlığı’na yazı gönderdik. Gelen cevapta mahalleye karakol yapılması uygun görüldü. Gebze Kaymakamı, eski belediye başkan yardımcısı Yunus Tekin ve dönemin emniyet müdürü mahallemizde incelemelerde bulundu. Yer tahsisi konusunda herhangi bir sonuç alınamadı. Konu meclis gündemine taşındı. Kararda 1384 ada 163 parselde karakol yapılması gündeme geldi. İstimlak konusunda bir sonuç alamadık.” Muhtar Erol, karakol için yer tahsisi yapılamayacaksa en azından güvenlik olarak Çayırova’daki karakola bağlanmanın mahalle halkı için memnuniyet verici olacağını sözlerine ekledi. 

 

 

"KÖŞKER BU SORUNU ÇÖZECEK"

 

 

Mahallede bulunan eski karakol binasının yeniden karakol olarak tahsis edilebileceğine de değinen Erol, “Mahallemizde karakol yapımı için eski karakol binamız uygun durumda fakat burada da Büyükşehir Daire Başkanlığı faaliyet göstermektedir. Bu binanın karakol olarak tahsisi ya da mahallemizde belirlenen bir noktaya karakol yapılması konusunda başta Kaymakamımız Sayın Salih Karabulut olmak üzere Sayın Belediye Başkanımız Adnan Köşker’in de çalışma başlatacağından eminim. Buradan bölgemizde yaptığı başarılı hizmetlerinden dolayı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür ediyorum. Sayın Köşker’in bu sorunumuzu da çözeceğinden hiçbir şüphem yoktur” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —