Tarih: 26.09.2012 17:31

Mahalle halkından baz istasyonuna tepki!

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir’de Dinkçiler Mahallesi'nde bulunan Hüdaverdi Camii’ne kurulan baz istasyonu mahalleliyi isyan ettirdi.Dinkçiler Mahallesi sakinleri, 2007 yılında yine aynı caminin minaresine baz istasyonu yerleştirildiğini fakat kaldırılacak denildiği halde geçen hafta içerisinde yeni bir baz istasyonu kurulduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi. Cami etrafında toplanan kalabalık grup, baz istasyonu kaldırılana kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

 

 

 

Baz istasyonu kurulduktan sonra ağaçların kuruduğunu ve hastalıkların arttığını öne süren vatandaşlar, cemaatin ve camiye 50 metre mesafede bulunan okuldaki çocukların sağlığından endişe ettiklerini söyledi.

 

 

 

Yetkililerden yardım beklediğini belirten bir vatandaş ise, “Bunu buraya kim koyduysa çıkarsın. Cami imamının bile baz istasyonu kurulacağından haberi yok. Benim eşim öldü ama doktorlar neden öldüğünü bile söylemedi. Biz Valimizden ve Sağlık Müdürlüğünden bu konuda yardım bekliyoruz. Bu işi burada çözmezsek Ankara’ya gideceğiz” ifadelerini kullandı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —