Tarih: 14.07.2017 10:35

Maç sırasında mesaj yağdı!

Facebook Twitter Linked-in

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Galatasaray’ın deplasmanda Östersunds’a 2-0 yenilmesi gecenin sürprizi oldu. Galatasaray’ın Avrupa’da ilk maçına çıkan İsveç temsilcisine elenmesini değerlendiren spor yazarları, suçu Igor Tudor’da buldu.

İşte spor yazarlarının Östersunds-Galatasaray maçı yorumları:

Mehmet Demirkol (Fanatik): Galatasaray'ın henüz sezonu yeni açtığı ve hazır olmadığı gerçek. Diğer taraftan Galatasaray, plajdan gelse 5 pozisyon bulur. Hem de Östersunds'a falan değil, misal Fiorentina'ya bulur. Belki 5-0 kaybeder ama 5 pozisyon bulur. Galatasaray, dün yarım pozisyon buldu.

Hakan Ünsal (Hürriyet): Asıl sorun bence Tudor'da. Takıma yükleme yaptığı dönemde, Belhanda ve Sneijder gibi oyuncuları yokken Gomis'i 3 kenar hücumcusu ile oynatması asıl sorunun başlangıç noktası oldu.

Bahadır Çokişler (Sözcü): Sarı-kırmızılılar 25 gündür yeni sezona hazırlanıyor ama rakip takımın baskısı karşısında savunma yapan ve rakip kaleye ciddi anlamda sadece bir kere gidebilen bir Galatasaray vardı. Tudor, acemice davranarak Sneijder gibi dünyaca tanınan bir yıldızı kadro dışı bırakır, Belhanda’nın sakatlığını hesaplayamazsa ne oyun ne de rakibe üstünlük kurabilirsin.

Metin Tekin (Sabah): Oyuncu kalitesi, kulüp büyüklüğü, tecrübe… Hepsi G.Saray lehineydi. Ama bu unsurların sahada karşılığı yoktu. Evet, Avrupa kupalarında eleme dahi olsa, güç farkı dahi olsa 2-0 önemli bir avantajdır. Yine de şunu söylüyorum, bu kadar kötü oyuna ve bunun verdiği ipuçlarına rağmen Galatasaray’ın turu geçeceğine inanıyorum.

Serhat Ulueren (Vatan): Bir takımın, daha çok para harcayarak nasıl sıradan bir takım (aslında biraz daha ağır yazmak lazım da neyse) olduğunu kanıtladılar bizlere. Hâlâ Ultraslan bunlara destek olmaya devam etsin ama dün maç oynanırken telefonuma gelen mesajların haddi hesabı yok. Yani aklı selim taraftarlar bunun hesabını soracak.

Alper Mert (AMK): Östersunds karşısında hepimiz, Başkan Dursun Özbek’in, futbol aklı Cenk Ergün ve Tudor’un ortak şekilde kurdukları yeni Galatasaray’ın neler yapacağını merak ediyorduk. Hevesimiz, 90 dakika sonunda yaşanan 2-0’lık rezillikle resmen kursağımızda kaldı. Henüz değişim olmadığı gibi kâbus kaldığı yerden devam ediyor.

Erman Özgür (Fanatik): Cim Bom'da hazır oyuncu yoktu. ‘Östersunds'un gücü bize yetmez' derken Galatasaray, bu sonuçla hepimizi terse yatırdı. Bu takımın, özgüvenini yükseltecek Sneijder gibi bir lidere ihtiyacı vardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —