Tarih: 21.07.2012 10:06

LYS'de Gebze fark attı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde eğitim veren Özel Çırağan Koleji başarıya doymuyor. Son olarak 2012 LYS sınavında ilk 1000’e 10 öğrenci sokmayı başaran kolej, Kocaeli 1.sini ve 2.sinide bünyesinde barındırmanın gururunu yaşıyor. 

 

Okul olarak yükselerek başarı kazanmaya devam ettiklerine değinen Özel Çırağan Koleji Müdürü Levent Tekin, başarı adımlarını durmadan çıkmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Açıklanan LYS sonuçlarından beklediğimiz sonuçları aldık. İki öğrencimiz Türkiye’de ilk 100’e girerken bunlardan Ferhat Karabatman TM-1’de Kocaeli birincisi Türkiye 43’ncüsü olurken, bir diğer isim Ali Mercan ise Kocaeli ikincisi ve Türkiye 91’incisi oldu. Bunun dışında ilk 1000’de 10 öğrencimiz, ilk 10 bin’de de 45 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz okulumuza geldiğinde çok daha düşüktü. Biz okul olarak bu öğrencilere çok şey katarak bu günlere gelmelerinde pay sahibi oldu. Fem dershaneleri ile yaptığımız koordine çalışmalar sonucunda başarıyı yakaladık” diye konuştu.

 

 

Alınan başarılı sonuçların kısa sürelere bağlanmaması gerektiğini ve başarının uzun süreli maratonlarla birlikte geldiğini dile getiren Gebze Fem Dershanesi Müdürü Osman Türkmen, “Bu öğrenciler büyük bir başarı elde ettiler. Tabi üniversite sınavı 1 senelik bir başarı değildir. Bu öğrenciler 4 yıllık bir maratonla Fem dershanelerinin de katkıları ile bu başarılara ulaştılar” dedi.

 

 

Sınavda TM -1 alanında Türkiye’de 43. ve Kocaeli’nde 1. olma başarısını gösteren Ferhat Karabatman, sınavda yakaladığı başarının yöntemi olarak kendini motive etmek olduğunu söyledi. Karabatmak, “Herkesin çalışma yöntemi var. Bazıları arkadaşları ile çalışır bazıları tek çalışır bazıları da motive yöntemi ile başarılı olur. Tabi eğitim gördüğün yerin imkânları da önemli. Biz burada ve dershanemizde ki imkânlarımızla kazanmak için hazırlandık. Üniversite olarakta ekonomi okumak istiyorum” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —