Tarih: 12.11.2013 12:36

LPG tüpünden yağ çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

Körfez ilçesinde bulunan Yarımca Sanayi Sitesi’nde 25 senedir kaynak işleri ve tanker bakım onarımı ile uğraşan Erenler Tanker’in sahibi Murat Sultan Eren, oksijen tüpüyle birlikte kullandıkları LPG tüplerinden makine yağı çıkması nedeniyle patlama tehlikesi yaşadıklarını söyledi. LPG ve oksijeni birleştirerek kaynak yaptıklarını belirten Eren, “Makine yağı ile oksijenin birleşmesi patlamaya neden oluyor. Daha önce de başımıza geldi. Oksijen tüpünün hortumları patladı. Alev kesiciler sayesinde faciayı önledik” dedi.

 

Kullandıkları LPG tüplerinin içinden yağ çıkmasının kendileri için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Eren, şöyle konuştu: “Daha önce kullandığımız firmaların tüplerinde de benzer sorunlar yaşadığımız için firmayı değiştirdik. Ama aynı sorunu bu firma ile de yaşamaya başladık. Sorunu yetkililere bildirdik. Ancak çözüm yolunda bir sonuç elde edemedik. İki sene önce de benzer sorunla karşılaştık. Yine durumu bildirdik. Yetkililer geldi, tümün içinden çıkan makine yağından numune alarak incelemeye götürdüler ama hiçbir sonuç çıkmadı.” 

Kullandıkları tüplerden makine yağı çıktığını anlatan Eren, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yağ saf oksijenle birleşince patlamaya neden oluyor.

 

Aynı sorunla karşılaşan birçok esnaf arkadaşımız var. Konuyla alakalı olarak firma yetkilileri ile görüştük ama hafta sonu olduğu için çalışmadıklarını belirterek bizimle ilgilenmedi. Ankara Ostim’de yaşanan patlama bu nedenle meydana gelmişti. Biz, böyle bir felaket yaşamamak için bir an önce önlem alınmasını istiyoruz.” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —