• BIST 100

    14162,38%-0,14
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,17% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5948,61% -0,10
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

L’Oréal Grup, CDP’den üst üste 10’uncu kez üç ’A’ notunu aldı

L’Oréal Grup, CDP’den üst üste 10’uncu kez üç ’A’ notunu aldı

EKONOMİ 19.12.2025 11:11:05 0
L’Oréal Grup, CDP’den üst üste 10’uncu kez üç ’A’ notunu aldı
Dünyanın önde gelen tekno-güzellik şirketlerinden L’Oréal, dünyanın en kapsamlı çevresel raporlama platformlarından Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından iklim değişikliğiyle mücadele, ormanların korunması ve su güvenliği alanlarındaki performansı ve kurumsal şeffaflığı sayesinde üst üste 10’uncu kez 3A notu almaya hak kazandı.

2025 yılında CDP’ye raporlama yapan 22 bin 100 şirket arasından yalnızca 23’ü 3A notu alabilirken, L’Oréal bu notu 10 yıldır aralıksız aldı. Bununla birlikte, şirketin sürdürülebilirliği uzun vadeli iş stratejisinin merkezine yerleştirdiği ve tüm değer zincirine entegre ettiği belirtildi.

Şirketin 2024 yılına ait sürdürülebilirlik performansı, çevresel dönüşüm alanında kaydedilen somut ve ölçülebilir ilerlemelerle öne çıkıyor. Grup, faaliyet gösterdiği tesislerinde yüzde 97 oranında yenilenebilir enerji kullanımına geçti. Formül ve ambalajlarında kullandığı biyo-bazlı içerik ve malzemelerin yüzde 92’si sürdürülebilir ve izlenebilir kaynaklardan temin ederken, endüstriyel süreçlerde kullanılan suyun yüzde 53’ü geri dönüştürülmüş veya yeniden kullanılmış kaynaklardan sağlandı.

"L’Oréal, sürdürülebilirlikte istikrarını liderlik vizyonuyla sürdürüyor"
L’Oréal Grup Kurumsal Sorumluluk Direktörü Ezgi Barcenas ve Operasyon Direktörü Antoine Vanlaeys, bu önemli başarıyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada sürdürülebilirliğin L’Oréal’in iş yapış biçiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Barcenas ve Vanlaeys, bu başarının, sürdürülebilirliği iş stratejisinin kalbine yerleştiren yaklaşımlarının ve ekiplerin özverili çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirterek, inovasyon ve güçlü iş birlikleriyle daha sürdürülebilir bir gelecek için kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini ifade etti.

L’Oréal Grup CEO’su Nicolas Hieronimus ise dünyanın en büyük güzellik şirketlerinden biri olarak gerçek ve kalıcı bir etki oluşturma sorumluluğuna sahip olduklarını belirterek şunları söyledi: "CDP’den üst üste 10’uncu kez 3A notu alan tek şirket olmak, sürdürülebilirliğin iş modelimize ne kadar derinlemesine entegre edildiğinin güçlü bir göstergesi. Bu başarıda emeği geçen ve dünyayı harekete geçiren güzelliği oluşturmak için durmaksızın çalışan tüm ekiplerimize ve değer zincirimiz boyunca katkı sunan iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum."

Şeffaflık ve güçlü veri, uzun vadeli değer oluşturuyor
CDP’nin değerlendirme süreci; TCFD çerçevesiyle uyumlu, bağımsız ve titiz bir metodolojiye dayanıyor. Bu süreçte şirketlerin çevresel riskleri anlama düzeyi, raporlama kalitesi, iddialı hedefleri ve doğrulanmış aksiyonları kapsamlı şekilde analiz ediliyor. CDP, dünyanın önde gelen çevresel veri havuzunu yöneterek net-sıfır ve doğa-pozitif bir küresel ekonomiyi destekleyen yatırım ve tedarik kararlarına rehberlik ediyor. 2025 yılında, toplam 127 trilyon dolar varlığı yöneten 640 yatırımcı, çevresel etki, risk ve fırsatlara ilişkin veri toplanması amacıyla CDP’ye başvurdu.

CDP CEO’su Sherry Madera ise A Listesi’nde yer alan şirketlerin çevresel hedeflerle ticari başarının birlikte ilerleyebileceğini kanıtladığını belirterek, yüksek kaliteli çevresel verilerin şirket liderlerinin uzun vadeli rekabet gücünü koruyan, sermayeyi çeken ve doğal sistemleri güvence altına alan kararlar almasını mümkün kıldığını vurguladı.

Büyükçekmece Belediyesi, TÜYAP Kitap Fuarı’nda edebiyatseverleri yazarlarla bir araya getirdi

BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bahadır’a ulusal düzeyde önemli görev

Suriye’de halkın yıktığı Hafız Esad’ın dev heykelinden geriye enkazı kaldı

Tokat’ta bıçaklanarak öldürülen gencin davasına devam edildi

Doğanın sert yüzü: Çakal ağzında domuz bacağıyla görüntülendi

Bakan Bolat: "Son 2 buçuk senede Reklam Kurulu, 593 milyon lira idari para cezası uyguladı"

Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı akademisyenler ödüllendirildi

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Tarsus’ta Gazze’ye destek amaçlı hayır çarşısı kuruldu

Tekirdağ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 381 bin 389’a ulaştı

İzinsiz kazı yapan şüpheli jandarma tarafından yakalandı

Tekirdağ’da Kasım ayında 3 bin 637 konut satıldı

Kırklareli’nde gıda işletmelerinin depoları da mercek altında

ORKÖY’den kırsal mahallelere sıfır faizli 36 traktör

Talas’ta bu Pazar yılın son ‘Maharetli Eller’ günü

Bakan Tunç: "Denetimli serbestlik bir cezasızlık alanı değildir"

25 yıldır bulmaca çözmek için gazete alıyor

Eskipazar Devlet Hastanesinin ihalesi 15 Ocak’ta yapılacak

Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106. yıl dönümü kutlandı

Kadınlar temizlik aşklarını parklara da yansıtıyor

Yenişehir Belediyesi ritim kursuna yoğun ilgi

28’inci Geleneksel Tüketici Ödülleri’nde İHA’ya Tüketici Özel Ödülü

Süleymaniye’de yeni aile Sağlığı Merkezi yükseliyor

Başkan Erdoğan: "TOBB Başkanımızın ziyareti bizlere büyük bir moral ve güç kaynağı oldu"

Başkan Çolakbayrakdar: "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir"

Talas’ta Üç Aylar coşkuyla karşılandı

Talas, savunma sanayisinde geleceği konuşuyor

Başkan Çolakbayrakdar: "Üç Aylar tüm İslam alemine hayırlar getirsin"

Kayserispor - Konyaspor maçını Ömer Tolga Güldibi yönetecek

Düzce Belediyesi’nde görev değişiklikleri

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.