Tarih: 20.02.2020 12:22

Lokma Makinesi Modelleri

Facebook Twitter Linked-in

 

Lokma tatlısı yapılışında Haznenin dökülen lokmanın ortası delikli ya da yuvarlak küre şeklinde en çok tercih edilen türleridir. Hazneye bırakılan tatlı lokma hamurunun kızgın yağda kızartılması ile oluşmaktadır. Lokma tatlı çeşitlerine bakacak olursakta çıtır dadı ile hepimizin aklındadır. Yuvarlak delikli şekilde olan lokmaya izmir lokma denir. Küre şeklinde olan lokma tatlısına da saray lokma olarak bilmekteyiz.

Otomatik Lokma makinası

Lokma üretiminde genelde yeni nesil lokma makineleri kullanılmaya başlanmıştır. Bunlar arasında elektrikli motorlu olan lokma makinesi seri bir şekilde lokma dökmeye yardımcı olmaktadır. Otomatik Motorlu Lokma makinesinde kullanılan ağız kalıbı iki çeşittir. Elektrikli lokma makinesinde ilki dediğimiz delikli yuvarlak lokma yapmanızı sağlayan İzmir lokma aparatıdır. Diğeri de küre şeklinde lokma hazırlamayı sağlayan saray lokma aparatıdır. her iki aparatta Elektrikli lokma makinesinde aynı anda dört adet lokma dökme işlemi yapmaktadır. Lokma makinesinin üst bölümünde hazırladığınız hamuru toz almaması için plastik kapaklar mevcuttur. lokma makinesi tezgah üzerine monte etmenizi sağlayan ayaklar rulmanlı kısmıyla rahatça lokma makinenize hareket kabileti vermektedir.

Manuel Lokma Makinesi

Manuel elle çevirmeli lokma makineleri bu yıl en çok ilginin gördüğü çikolatalı lokma işi için en ideal makinelerden biridir. Manuel lokma makineleri elle döndürülen her bir turda 5 adet lokma dökmektedir. Manuel lokma makinesi fiyat üzerine markaların etkisi vardır. Genel kabul gören lokma makinaları bir nevi lokma dökme işi yapması yeterlidir. Lokma makinelerin kapasitesi 5 kg kadar hazırladığınız lokma hamurunu haznede tutmaktadır.

Lokma Makinesi Kullanımı

Bu makinelerde günlük hazırlanmış lokma hamurunu belli kızgın yağın içine dökülerek yoğun yağın kızgınlığı ile pişirmeye başlayabilirsin. lokmanın pişen kısımlarını alt üst yapmalısınız. Makineden düşen her parça biribirine yapışmaması için haznede makineyi devamlı süretle hareketli ilerletmemiz gerekmektedir. Lokmaların kızarmasından sonra hazır olan lokmaları bir kepçe ile alınarak yanındaki haznede şerbetleme yapabilirsiniz. Lokmalar belli bir süre bekletmeden sonra sunuma hazır olacaktır.

Lokma Makinesi Fiyatı

Lokma makinası fiyatları belirleyen genel olarak ölçü ve lokma makinası yerin kaplama alanına göre fiyat çalışması yapılmaktadır. Lokma tatlısı makinası içinde kurulumu en basite ingirgenmiştir. lokma makinası ayakları civata ile tutturularak lokma dökme makinasını tezgaha sabitlenerek seri lokma dökmesi sağlanacaktır.

Lokma Arabası

Seyyar lokma arabası çeşitlerimiz dış mekana ve işlek caddelere uyumlu olarak ürettiğimiz lokma arabası ile sizlere seyyar satış imkanı sunabiliriz. Lokma arabası model ve çeşitlerine bakarak sizlerin uygun gördüğünüz modeller için bizlerle görüşerek bilgi alabilirsiniz.

Lokma makinesi ve tezgahları hakkında en uygun fiyat ve ürün çeşitlerine sanayi tipi endüstriyel mutfak ekipmanları aracılığıyla sahip olabilirsiniz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —