• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

ASAYİŞ 16.12.2025 17:57:01 0
Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis
İngiltere’de Mayıs ayında Liverpool futbol takımının şampiyonluk kutlamalarında aracıyla kalabalığa dalarak 134 kişiyi yaralayan Paul Doyle’a 21 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
İngiltere’de Mayıs ayında Liverpool futbol takımının şampiyonluk kutlamaları sırasında Liverpool şehrindeki Water Caddesi’nde aracıyla kalabalığın arasına dalarak 134 kişiyi yaralayan Paul Doyle’un duruşması dün Liverpool’daki Kraliyet Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Duruşmanın ilk gününde hakkındaki 31 suçlamayı reddeden Doyle, duruşmanın ikinci gününde ise suçlamaları kabul etti. Mahkeme, tehlikeli araç kullanma, arbede, 17 kasıtlı şekilde ağır fiziksel hasar vermeye teşebbüs, 9 kasıtlı ağır fiziksel hasara neden olma ve 3 kasıtlı yaralama suçlarından yargılanan 54 yaşındaki Doyle’un 21 yıl 6 ay hüküm giymesine karar verdi.

"Öfkeyle kalabalığa daldığı sırada insanları yaralamak istedi"
Savcı Paul Greaney, 8’i çocuk 134 kişinin üzerine aracını süren Doyle’un kutlamaların yapıldığı bölgeden arkadaşlarını arabayla almayı planladığını bildirerek, "Doyle, öfkesi tamamen kontrolü ele geçirmiş sinirli bir kişi. Sadece geniş çaplı hasara neden olmakla kalmadı, neşeli bir gün geçirmeyi bekleyen herkes için dehşete saçtı" dedi.
Greaney, "Araç kamerası incelendiğinde, kuvvetli bir şekilde sanığın kendini Water Caddesi’ndeki en önemli unsur olarak gördüğünü ve gitmek istediği yere ulaşması için herkesin önünden çekilmesini beklediği çıkarımını yapabiliyoruz. Buradaki gerçeklik çok basit, Doyle yolculuğu sırasında öfkesine yenik düştü ve öfkeyle kalabalığa daldığı sırada insanları yaralamak istedi" ifadelerini kullandı.

"Bir kahraman, şoförü durdurmak için araca bindi"
Greaney ayrıca, savcılar tarafından bir "kahraman" olarak nitelendirilen Daniel Barr’ın kalabalığın arasına dalan aracın bir anlığına yanında durmasıyla içgüdüsel olarak harekete geçtiğini ve Doyle’u durdurmaya çalıştığını vurguladı. Savcı Greaney, "Barr, aracın yolcu kapısını açarak içeri daldı. Bunu sürücüyü durdurma teşebbüsüyle gerçekleştirdi. Araç tekrar hareket etmeye başlamasıyla Barr, el frenini çekerek sürücüyü engellemeye çalıştı" dedi.
Liverpool Kraliyet Mahkemesi Hakimi Andrew Menary ise, "Aklı başında bir insanın nasıl Doyle’un davrandığın gibi davranabileceğini anlamak imkansız. Böylesine bir inatla insanların canlarını göz ardı ederek kalabalığın üzerine bir araç sürmek idrak edilemez bir durum" dedi.

Alacak verecek meselesinde ağabeyini vuran sanık yeniden hakim karşısında

Sındırgı’da "Yerli Malı Haftası" tarhana ve keşkekle şenlendi

Bursa’da vinçten düşen iş makinesi paniğe neden oldu

Bursa’da 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gaziantep’te tepki çeken görüntü: Çocuk işçiye inşaat alanında darp

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli tedavi yöntemi zorunlu tedavidir"

Edirne’de motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği feci kaza kamerada

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine yeni başhekim

Enes Çelik’ten Somaspor galibiyeti sonrası sert çıkış

Körfez Ticaret Odası’nda "3. Sektör ve Öğrenci Kariyer Buluşması"

Malatya’da ‘akran zorbalığı’ haberlerine velilerden tepki

Dükkan sahibini bıçaklayan kiracı ve arkadaşı adliyeye sevk edildi

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muş’ta 1 milyon 820 bin TL’lik sahte ürün ele geçirildi

Iğdır’da 26 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Öğrencilerden öğretmene şiddete sendikalardan tepki

OMÜ’de idari personele Kapsayıcı Üniversite Yaşam Eğitimi

Akçakale’de 3 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Tuzla’da çatı yangını korkuttu

Şanlıurfa’da 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Pervari’de grup köy yolu kardan kapandı

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0

ADÜ’lü güreşçi Türkiye şampiyonu oldu

İş Sanat Anadolu Sergileri İznik’te

Samsun’da üç aracın karıştığı kaza: 6 yaralı

İzinsiz kullanılan Balon balığı projesi mahkemelik oldu

Okandan’dan OSB’de net mesaj: "Üreten Kayseri, güçlü Türkiye"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.