Tarih: 21.11.2016 10:08

Lig İhalesi Saat 10.00'da Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenecek ihale, bugün saat 10.00'da Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başladı.

CANLI BAĞLANTI YAPMAK YASAK

Yayın ihalesiyle ilgilenen kuruluşların, TFF Mali İşler Direktörlüğü'nden şartname alma süreleri 18 Kasım Cuma günü saat 17.00'de sona erdi. İhale öncesinde, teklifler kapalı zarf içerisinde Yayın İhalesi Komisyonu'na ve hazır bulunacak notere teslim edilecek. Yayın İhalesi'nin TV yayını için, ücretsiz olarak sinyal üretilecek. TV kanalları için üretilecek olan sinyalin dışında; Yayın İhalesi'ne akredite olan kameramanlar, sadece salonun arkasında yer alan kamera platformunda yer almak koşuluyla, Yayın İhalesi'nin yapılacağı salondan görüntü alabilecek. Yayın İhalesi'ne akredite olan medya kuruluşları, ihalenin yapılacağı salonun yanında bulunan fuaye alanında röportajlarını ve canlı yayın bağlantılarını gerçekleştirebilecek. İhale salonunun içerisinde röportaj ya da canlı bağlantı yapılmasına izin verilmeyecek.

SORULARLA İHALE

1- İhaleye hangi kurumlar katılıyor?

İhalenin en büyük aktörü kuşkusuz mevcut yayıncı Digiturk. Katarlı Bein Medya tarafından satın alınan şirket, televizyon yayın haklarının en iddialı şirketi.

15 yıldır Süper Lig yayın hakları elinde ve abonelerini kaybetmek istemiyor. Turkcell TV+ ile İngiltere Premier Lig maçlarının yayın haklarını elinden bulunduran Turkcell, Süper Lig maçlarını da mobiline taşımak istiyor. TRT ise özetleri yine yayınlamak istiyor. Diğer kuruluşlardan henüz resmi açıklama yok. TFF Başkanı Demirören daha önce aralarında yabancı bir şirketin de olduğu 6 şirketin şu ana kadar müracaat ettiğini açıklamıştı.

2- Yeni anlaşmanın ne kadar olması bekleniyor?

Kulüpler Birliği'in beklentisi 600-650 milyon dolar. Kazanan 5 yıllık yayın haklarına sahip olacak.

3- İhale kaç farklı şekilde ve nasıl pazarlanacak?

A Paketi: Süper Lig maçlarının tamamı canlı yayınlanacak, yurt dışı pazarlama hakkı olacak

B Paketi: 1. Lig'in yayın ve isim hakkı. Süper Lig'deki 9 maçın geniş özeti
C Paketi: Maç yayınlarının mobil yayın hakları.
D Paketi: A, B ve C paketlerindeki tüm yayın hakları.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —