Tarih: 21.09.2018 09:32

LG G7 ThinQ incelemesi

Facebook Twitter Linked-in

LG G7, 2018 model bir amiral gemisi modelinde olan her şeye sahip. Ön ve arka yüzeyi Gorilla Glass5 ile korunurken, kenarları ise metal bir çerçeve sarıyor. Sağlam bir yapıda olduğunu hissettiriyor, elden kaymıyor. Telefon ne hafif ne de ağır, normal bir ağırlığa sahip. IP68 sertifikasına sahip, yani suya ve toza dayanıklı.

LG, son dönemdeki çentik modasına uymuş durumda. Cihazın ekranında iPhone X veya Huawei P20'deki gibi çentik yer alıyor. Piyasaya sürülen birçok telefonda artık bu özelliği görüyoruz. Çentik içinde ön kamera ve çeşitli sensörler var. Bununla birlikte LG G7'nin çentiği gizlenebiliyor. Buna ikinci ekran özelliği deniliyor, uygulamalarda renk ve köşelerin nasıl görüneceğini ayarlayabilirsiniz.

Cihazın arkasında çift arka kamera ve hızlı çalışan parmak izi okuyucusu var. Güç düğmesi ise sağ tarafa alınmış durumda. Sol tarafta ses kontrol düğmeleri ve Google Asistan düğmesi var. Kamera açıkken bu düğme devre dışı kalıyor. LG, Google Asistan düğmesine farklı bir işlev atama seçeneğine yer vermemiş, ama isterseniz bu düğmeyi pasif hale getirebilirsiniz. Gerçi bu tuş, yanlışlıkla basmaya karşı ses tuşlarının biraz daha altına konumlandırılmış.

EKRAN NASIL?

LG G7'de 6.1 inç'lik 1440x3120 çözünürlüğünde IPS LCD ekran yer alıyor. Çentiğe ve sanal tuşlara rağmen kocaman bir ekran bulunuyor. İçerik için bolca alan var. Ekranın sergilediği renkler yeterince doygun. Beyazlar hafif mavimsi bir tona sahip, ancak bu durum rahatsız edici değil. Tabii ki ekran sıcaklığı ve daha doğru bir renk üretimi için de seçenekler bulunuyor.

Parlaklık ise ekranın en dikkat çekici yanı. LG, geleneksel kırmızı, yeşil ve mavi renklere dördüncü bir beyaz alt piksel eklemiş. Böylece LG G7'nin parlaklığı yüksek seviyelere çıkabiliyor. Telefonun ekranı böylelikle parlak Güneş ışığı altında bile rahatça görünüyor.

DONANIMSAL ÖZELLİKLER

LG G7'de Snapdragon 845 sistem çipi, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Ayrıca microSD kart desteği de var. Telefonun benchmark puanları yüksek. AnTuTu'dan 239748 puan, GeekBench'te tek çekirdekten 2430, çoklu çekirdekten de 8790 puan almayı başardı. Günlük kullanımda da neredeyse kusursuz bir kullanım deneyimi sunuyor.

Birçok oyunu da sorunsuz şekilde oynadık. Into the Dead, Street Fighter IV Champion Edition, Dead Trigger 2, Iron Blade oyunlarını denedik. Telefonun performansında herhangi bir düşüş olmadı. PUBG bile yüksek grafik ayarlarında oynanabilir.

ARAYÜZ VE YAPAY ZEKA

Cihaz, Android 8 Oreo işletim sistemiyle geliyor. Tabii ki LG ağır bir özelleştirme yapmış. Arayüz genel olarak hızlı ve akıcı. Telefonu kullandığımız süre boyunca sadece bir kere Iron Blade oyunu 'durduruldu' hatası verdi. Bunun dışında başka bir yazılımsal hatayla karşılaşmadık.

'Peki yapay zeka nerede?' diye merak ediyor olabilirsiniz. Aslında daha önce belirttiğimiz gibi özel bir Google Asistan düğmesi var. Ayrıca kamerayı bir nesneye yönlendirerek görsel arama yapmayı sağlayan Google Lens entegrasyonu da var. Kamera uygulamasında yapay zeka veya AI seçeneği bulunuyor. Ayrıca LG yapay zekaya daha çok yatırım yaparak, ThinQ serisi telefonlara daha fazla yetenek ekleyecektir.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

LG G7'de yeni amiral gemilerinde artık bir standart olarak bulunan çift kamera yer alıyor. 16+16 MP'lik ana kamera var. G6 ve V30'daki gibi video çekerken, normal kamera ve geniş açılı kamera arasında geçiş yapılamıyor.

Telefon uygun koşullarda güzel işlere imza atıyor. Gündüz çekimlerindeki fotoğraflarda detaylar kendini belli ediyor. Renk, kontrast ve doygunluk gayet iyi. Bir de işin gece çekimleri ve düşük ışık koşulları var. Gece çekimlerinde kamera performansı gündüz gibi değil, fotoğraf kalitesinde biraz düşüş olduğunu gördük. Fotoğraflarda az derecede kumlanma oluyor ve bazı detaylardan yoksun kalabiliyor.

LG G7'nin en iyi noktalarından biri elinizin altında her zaman geniş açılı bir kamera bulundurmanız olacaktır. Geniş açılı kamera başarılı işlere imza atıyor. Düşük ışık hassasiyeti geniş açılı çekimlerde biraz kumlanma yapabiliyor. Bir de otomatik netlemesi yok.

Telefonun kamerasında AI CAM modu var. Bu mod fotoğrafların daha kaliteli olmasını vadediyor. Kameranın odaklandığı nesneyi anlamaya çalışıyor ve daha sonra çerçevede gördüklerine bağlı olarak en iyi ayarları uyguluyor. Mesela bir çiçeğin fotoğrafını çekeceksiniz diyelim, AI CAM renklerde biraz oynama yapıp, fotoğrafın kalitesini yükseltiyor.

AI CAM'le çekilen fotoğrafların bazıları çok güzel çıkarken, bazılarında ise renkler aşırı doymuş olabiliyor. Bazı karelerde kontrast tam istenildiği gibi olurken, başka karelerde ise sönük kalabiliyor. Yani sonuçlar biraz karşık. Koşullara göre değişiyor.

8 MP'lik ön kameranın kalitesi genel olarak iyi. Gündüz çekilen selfie'ler başarılı. Düşük ışık koşularında ise kalite biraz daha düşüyor.

KULLANIM SÜRESİ

Telefonda 3000 mAh değerinde pil yer alıyor. LG G7'yi kullandığımız süre boyunca şarjı bir gün yetti. Sabah %100 şarjla başladığımız kullanım senaryosu testimizde, akşam şarjın %11-13 civarlarında kaldığını gördük. Kullanım arasında biraz oyun, sosyal medya, müzik dinlemek, video izlemek, internette sörf yapmak gibi geleneksel işlevleri denedik. Ayrıca yaptığımız pil testinde ise LG G7'nin yaklaşık 6 buçuk saate yakın kullanım süresi sunduğunu gördük.

LG G7'nin kutusunda hızlı şarj cihazı var. Tam şarj yaklaşık olarak 1 saat 45 dakika sürüyor.

SONUÇ NEDİR?

LG G7, piyasaya hakim tasarım şekline sahip. Özgünlüğü yok, ama 2018 model üst düzey telefondan bekleyeceğiniz üstün görünümü ve hissi veriyor. Güçlü bir donanımı var, hızlı performans sergiliyor. Ekranı başarılı. Ayrıca ses performansının da gayet iyi olduğunu belirtelim. Hoparlör konusunda LG güzel iş çıkarmış. Tüm bunlara rağmen pil konusunda daha iyi olabilirmiş.

DEĞERLENDİRME

ARTILAR

+Başarılı ve parlak ekran
+Hızlı performans
+Geniş açılı kamera
+Kulaklık girişi halen duruyor

EKSİLER

-Pil ömrü daha iyi olabilirmiş

TEKNİK ÖZELLİKLER

Boyut: 153.2 x 71.9 x 7.9 mm
Ağırlık: 162 gr
Ekran: 6.1 inç IPS LCD (1440 x 3120 çözünürlük)
Çipset: Qualcomm Snapdragon 845
RAM: 4 RAM
Depolama alanı: 64 GB (microSD kart desteği var)
Kamera: 16+16 MP ana kamera, 8 MP ön kamera
Pil: 3000 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS, USB Type-C
İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo

KAYNAK: SABAH

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —