Tarih: 13.03.2018 09:07

KYK İyilik ve Yardım Timi, köy yollarında

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Yurt Müdürlüğü bünyesinde 2017-2018 öğretim döneminde, tüm öğrencilerin gönüllü üyesi olarak oluşturdukları İyilik ve Yardım Timi, Merkez Kargalı köyü ilkokulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Etkinlik, 9 Mart Cuma günü Kargalı köyü ilkokulunda gerçekleştirildi. Üniversiteli öğrenciler tarafından 7-12 yaş grubu kardeşleri için oluşturulan yardım kolileri, İyilik ve Yardım Timi öğrencileri tarafından kardeşlerine iletildi.

Sevgi yumağı oluştu

Yardım timini taşıyan araç Kargalı köyü ilk okulu bahçesine girdiğinde Okul Müdürü Reşat Bilir ile okul idari personeli bahçede karşıladılar. Tim gönüllüleri kolilerini okul gösteri salonuna taşıdığında, ilk okul öğrencileri tarafından sevgi seli ile karşılandı. Öğrencilerin ellerinde, üniversiteli ağabey ve ablaları için teşekkür ve sevgi dövizleri taşıyan ilk okul öğrencileri, kendileri ile birlikte Gebze Yurdu öğrencilerine de unutulmaz anlar yaşattılar.

Reşat Bilir: Örnek bir davranış

Gösteri salonunda Kargalı köyü ilk okulu müdürü Reşat Bilir, "Üniversiteli öğrencilerimizin bu davranışı örnek teşkil etmektedir. Merkeze 40 km mesafede Kardeşlerine ulaştılar. Sevindirdiler. Eğitimci olarak bizlerde duygulandık. Yurt Müdürü nezdinde tüm gönüllü tim görevlilerini kutluyorum" dedi.

Resul Kotan: Yarın sizleri de yurdumuzda ağırlıyacağız

Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan ise konuşmasında daha çok ilk okul öğrencilerine hitap etti.  Kyk Gebze Yurdu hakkında kısa bilgi aktaran Kotan, "Yarın üniversite sıralarına geldiğinizde belki bizler, belki burada ki ablalarınız sizleri de üniversiteli birer genç olarak ağırlayacağız.  Burada bulunan özel yelekli tüm gençler birer üniversite öğrencisi, ve bu gün sizler ile birlikte olmak, gönüllerinde besledikleri sevgiyi siz kardeşlerine aktarmak istediler. O’nlar sizi çok seviyor. Bu yüzden sizlere hediyeleri ile geldiler. Ellerinizde taşıdığınız sevgi dolu dövizleri öğrencilerim adına gurur vesilesi olarak görüyorum. Yarın sizlerin de bu günü hatırlayarak aynı şekilde kardeşlerinize koşacağınızı biliyorum.  Bu sevgi seli için başta okul müdürümüz Reşat Bilir’e, tüm okul personeline, özellikle siz küçük arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

KYK Gebze Yurdu öğrencileri tarafından 40 kişilik giyim ve kırtasiye yardımı, gönüllü tim öğrencileri tarafından kardeşlerine dağıtıldı. Etkinlik neşeli geçen iki saatin ardından sona erdi.

dsc00113.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —