Tarih: 09.05.2016 10:11

Kuzey Kore, Ülke İtibarına Gölge Düşüren İngiliz Gazeteciyi Sınır Dışı Etti

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Kore, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin İşçi Partisinin kongresini takip etmek için Pyongyang'ta bulunan muhabirini, ülkenin itibarına gölge düşürdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti.

BİR DAHA İZİN VERİLMEYECEK

Ulusal Barış Komitesi Genel Sekreteri O Ryong Il, Rupert Wingfield-Hayes'in "ülkedeki sistem ve liderlikle ilgili gerçekleri çarpıtan" haberler yaptığını söyledi. Wingfield-Hayes'in bir özür mektubu yazdığını belirten Ryong, gazetecinin bir daha Kuzey Kore'ye giriş yapmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Wingfield-Hayes, cuma günü ülkeden ayrılmak üzere havaalanına gittiğinde gözaltına alınmıştı.

8 SAAT BOYUNCA SORGULANDI

BBC, Wingfield-Hayes'in yanı sıra yapımcı Maria Byrne ve kameraman Matthew Goddard'ın da gözaltına alındığını duyurmuştu. BBC, 8 saat boyunca sorgulanan Wingfield-Hayes'in bir özür mektubu imzalamaya zorlandığına dikkati çekmişti.

36 YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Kuzey Kore, İşçi Partisinin 36 yıl aradan sonra düzenlenen 7. kongresi için 100'den fazla gazeteciyi ülkesine davet etmişti. Kongreyi takip etmelerine izin verilmeyen gazeteciler, başkent Pyongyang yakınlarındaki bir hastane, fabrika ve ülkenin kurucusu Kim İl-sung'un doğum yerine götürülmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —