• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Kuzey Kore lideri Kim, silah pazarlığı için Rusya’yı ziyaret edecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile silah pazarlığı yapmak üzere Rusya'ya gitmeyi planladığı iddia edildi.

DÜNYA 6.09.2023 02:07:00 0
Kuzey Kore lideri Kim, silah pazarlığı için Rusya’yı ziyaret edecek

ABD basını, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un silah pazarlığı yapmak üzere Rusya’ya gideceğini öne sürdü. ABD basınının istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre özel zırhlı treni ile Rusya'nın Vladivostok kentine gitmeye hazırlanan Kim, burada Putin ile Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Moskova'ya silah sağlama konusunu masaya yatıracak. İki liderin de 10-13 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan Doğu Ekonomi Forumu'na katılmak üzere Uzak Doğu Federal Üniversitesi kampüsüne gideceği öğrenilirken, yeri ve tarihi kesin olarak bilinmeyen görüşmenin bu kapsamda gerçekleşebileceği ifade edildi. Haberde, iki liderin Moskova'nın gelişmiş uydu ve nükleer denizaltı göndermesi karşılığında Kim'in Rusya'ya top mermileri ve tanksavar füzeleri gönderme planını ele alacağı iddia edildi.

ABD'den silah müzakerelerini durdurma çağrısı

Basına yansıyan haberlerin ardından açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Rusya ile Kuzey Kore arasında silah satışı konusunda lider düzeyinde diplomatik faaliyetler beklediklerini söyledi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun geçtiğimiz ay Kuzey Kore'ye yaptığı ziyaretin amacının Pyongyang'ı Rusya'ya topçu mühimmatı satmaya ikna etmek olduğunu kaydeden Watson, Kuzey Kore'yi Rusya ile silah müzakerelerini durdurmaya ve Rusya'ya silah satmama taahhüdüne uymaya çağırdı.

Müzakere iddiasını dile getirmişti

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Kuzey Kore ve Rusya'nın aktif olarak silah müzakereleri yürüttüğünü söylemişti. "Bu müzakerelerin ardından üst düzey görüşmeler önümüzdeki aylarda devam edebilir. Potansiyel anlaşmalarla Rusya, Kuzey Kore'den Ukrayna'da kullanmayı planladığı önemli miktarlar ve çeşitli türlerde mühimmat alabilir" ifadesini kullanan Kirby, Kuzey Kore'nin daha önce Rusya'ya silah satmayacağını açıkladığını hatırlatmıştı.

Rus heyeti Kuzey Kore'ye gitmişti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyet 1950-1953 yılları arasında süren Kore Savaşı'nın sona erişinin kutlandığı "Zafer Günü" vesilesiyle geçtiğimiz Temmuz'da Kuzey Kore'ye gitmişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ve Şoygu’nun milli savunma ve güvenlik alanındaki ikili meseleler ve bölgesel ve uluslararası güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunduğu ve fikir birliğine vardığı ifade edilmişti. Kim - Şoygu görüşmesinin iki ülke arasındaki ulusal savunma ve güvenlik alanındaki stratejik ve taktik işbirliğinin daha da derinleştirilmesi için önemli bir fırsat olduğu kaydedilmişti.

Burak Ersoy

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.