Tarih: 14.03.2012 12:52

Kuvvetli yağmur geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Serik, İbradı, Gazipaşa) ile Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar, yer yer kuvvetli olacak.Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

 

 

223 KÖY YOLU ULAŞIMI KAPANDI

 

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklı devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 223 köy yolu ulaşıma kapandı.

 

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava, aralıklı hafif kar yağışlı.

 

 

DOĞU ANADOLU'DA HAVA SICAKLIKLARI

 

 

Gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 11, Erzurum'da eksi 6, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 3, Iğdır'da eksi 2, Bayburt'ta 0 derece ve Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü.

 

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da 3, Ardahan'da 5, Kars'ta 3, Ağrı'da 4, Bayburt'ta 5, Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 6 derece olması tahmin ediliyor.

 

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 156, Ağrı'da 35, Ardahan'da 9 ve Iğdır'da 23 olmak üzere toplam 223 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

 

Yolu ulaşıma kapalı olan köylerde hasta nakillerinde de zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince, hastanelere ulaştırıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —