Tarih: 23.03.2012 14:54

Kuşkan: "Topaca devletin valisi olsun"

Facebook Twitter Linked-in

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan yaptığı yazılı açıklamada Vali Ercan Topaca'yı devletin valisi olmaya davet etti. İşte O açıklamanın tam metni:

 

 

"SAYIN VALİ BİZİ ÜZMÜŞTÜR"

 

 

Kocaeli Valisi Sayın Ercan Topaca, 21 Mart 2012 günü yerel basında çıkan demeciyle bir bahtsız açıklamaya daha imza atmış ve bizleri derinden üzmüştür.

 

 Sayın Valimiz anlamamakta ne kadar ısrar ederse etsin CHP endüstrileşmeye, yeni iş alanlarının açılmasına asla karşı olmayan ve Cumhuriyetle birlikte bu kavramların öncüsü olmuş bir partidir. Bizim karşı olduğumuz olgu, acımasız kar hırsıyla gözü dönmüşlerin çevre ve halk sağlığını hiçe sayarak yaptıkları yanlış yatırımlardır. Bunların son iki örneği POSCO ve Dilovası’ndaki Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’dir. Rant uğruna halk sağlığı düşünülmeden gerçekleştirilmek istenen söz konusu yatırımlara karşı çıkanları “marjinal” gruplar olarak suçlamak devletin valisine hiç yakışmamıştır.

 

 

 

Sayın Vali,

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi son seçimlerde her dört yurttaştan birinin oyunu almış bir partidir. Kaldı ki; demokrasilerde parlamento dışı muhalefetin de en düşük oy alanların da söz söyleme, düşüncelerini açıklama, yanlış olduğuna inandıkları gelişmelere karşı çıkma hakkı vardır. Bu haklarını kullananları siyasi rakipleri eleştirebilir ama devletin valisinin böyle bir görevi olamaz.

 

 

 "KIYAMET KPARMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

 

Sayın Valimize sormak istiyoruz: Sizce “marjinal” olmamak için ne yapmak gerekir? AKP’nin ekonomik, sosyal, siyasal, eğitsel v.b. tüm politikalarına destek mi olmalıyız? Eğer böyleyse kusura bakmayınız Sayın Valimiz. Sesimiz sizin ifadenizle söyleyecek olursak “daha da gür çıkacak”, POSCO, Kömürcüler OSB ve benzerleri gündeme geldiğinde onlar için de “kıyameti koparmaya” devam edeceğiz. Siz de lütfen kentimizdeki muhalefeti anlamak için biraz çaba sarf ediniz"

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —