Tarih: 23.06.2018 12:24

Kürtaj Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Facebook Twitter Linked-in

15 Yaşından daha küçük yaşta ki kişiler, yasal olarak ülkemizde kürtaj operasyonu uygulatamazlar, böyle bir kara için yetkili mercilere başvurulması zorunludur. 18 Yaşından büyük her kadın, evli değilse sadece kendisinin başvurusu, evliyse eşiyle birlikte başvurduğunda kürtaj yaptırmakta özgürdür. Hemen hiçbir kadın bu yönteme başvurmayı istemez. Bununla birlikte yaşam döngüsü içerisinde bazen kürtaj kararı bir zorunluluk haline dönüşebiliyor. Bu aşamada Kürtaj fiyatları, hasta açısından önem kazanıyor. Bununla birlikte kürtaj operasyonu, günümüzde ilerleyen tıbbi teknikler sebebiyle oldukça kolay bir işlem olsa da, uzman doktorlar tarafından uygulandığında ve sağlık tesisinin yeterli klinik ekipmana sahip olması çok önemlidir.

 

İzmir kürtaj operasyonları açısından, uzman ve ekipman kapasitesi açısından oldukça yetersizdir. Oluşan ihtiyaca yanıt verebilmek konusunda yeterli klinik ve hastane bulunmaması, bazen hastaların yetersiz uzmanlık ve sağlık tesislerinde, ucuz fiyatlı kürtaj operasyonlarına yönelmelerine sebep olabiliyor. Yasal olmayan bu tür tesislerin kullanılması, hastanın sağlığı açısından son derece büyük riskler oluşturur. Bu riskler yaşamsal tehdit seviyesine kadar ulaşabilir. Kürtaj operasyonu sırasında oluşabilecek herhangi bir komplikasyon sırasında, gerekli müdahalenin sağlanamaması, yaşamsal açıdan tehdit oluşturabildiği gibi, geri dönülemez kronik sağlık sorunları da oluşturabilir. Bu nedenlerle kürtaj kararı sonrası, bu konuda mutlaka yetkinliğe sahip Mono Sağlık gibi kliniklerin tercih edilmesi çok önemlidir.

 

Benzer bir ihtiyaç olarak son yıllarda sıklıkla başvurulan bir yöntem olan kızlık zarı dikimi operasyonu, pek çok durumda zorunlu bir ihtiyaç haline dönüşebiliyor. Genel anlamda ve tıbbi yeterliliği olan bir tesis ve uzman bir doktor tarafından gerçekleştirildiğinde, son derece kolay bir operasyondur. Hastanın gerekli sağlık geçmişi ve oluşabilecek tüm komplikasyonlar göz önüne alınarak, dakikalarla ifade edilebilecek süreler içerisinde gerçekleştirilebilir. Ancak bu türlü operasyonların tamamı cerrahi müdahale gerektirir. Bu sebeple uzman olmayan kişiler tarafından gerçekleştirildiğinde, çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek, komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Mutlaka bu tür operasyonları, uzman doktorlar ve yeterli ekipman desteğine sahip klinikler de yaptırmanız gerektiğini unutmamalısınız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —