Tarih: 15.02.2012 13:09

Kurt adaylığını açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

Mayıs ayında yapılacak MHP İl Teşkilatı'nın kongresi öncesi başkanlık için birçok ismin adı geçiyor. Eski milletvekili Kemal Köse'nin, “Teşkilat görev verirse aday olurum” açıklamasının ardından dün de İsmail Kurt adaylığını açıkladı. Kurt, “Mayıs ayında yapılacak il kongresinde aday olacağım” açıklamasından bulundu. Bir önceki kongrede Ruhi Çavdar karşısında aday olan ve seçimi bir oy farkla kaybeden Kurt, 3 dönem de milletvekili adayı olmuştu. 

 

 

BİR OYLA KAYBETMİŞTİ

 

 

Gebzeli işadamı İsmail Kurt geçen kongrede Ruhi Çavdar ile yarışmış, çekişmeli geçen kongrede seçimi bir oyla kaybetmişti.

12 Haziran seçimlerinde 3. sıra milletvekili adayı olan Kurt, il başkanlığı için genel merkez yönetiminden onay aldı. Milletvekili Lütfü Türkkan'ın da destek verdiği Kurt, “Geçen kongrede seçimi bir oy farkla kaybettim. Bu kez iddialıyım” dedi.

 

 

İKİNCİ KEZ ADAY OLACAK

 

 

1995-99 yılları arasında Gebze ilçe başkanlığı görevinin ardından, 2000-2002 yılları arasında il başkan vekilliği yapan Kurt, 1999'da beşinci, 2002'de altıncı ve 2011'de üçüncü sıradan milletvekilli adayı olmuştu. Geçen kongrede Ruhi Çavdar karşısında ilk kez il başkan adayı olan ve seçimi bir oy farkla kaybeden Kurt, mayıs ayında yapılacak kongrede ikinci kez aday olacak.

 

 

MHP'Yİ TOPARLARIM   

 

 

İl başkanı Celalettin Yaylak'ın genel seçimde milletvekili aday adayları için hazırladığı raporda, hakkında övgüyle söz ettiği tek isim olan İsmail Kurt, partiyi içinde bulunduğu durumdan kendisinin kurtaracağını söyledi. Parti içindeki kavgayı ve küskünlüğü bertaraf edeceğini, herkesi barıştıracağını, parti içinde birlik, bütünlüğü sağlayacağını ve geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir Kocaeli teşkilatı oluşturacağını ifade eden Kurt, “Partinin dağılmışlığını toparlarım” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —