Tarih: 15.02.2012 14:21

Kursiyelerden kan bağışı!

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşların kollarına altın bilezik takmaya devam eden Halk Eğitimi Merkezi (HEM), rutin hizmetlerinin dışında sosyal faaliyetlere de imza atıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Bursa Kan Merkezi iş birliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 

 

 

Bursa Kan Merkezi'nde görevli doktor Ahmet Öztürk nezaretinde yürütülen kan bağışına HEM idarecileri ve kursiyerlerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Bursa Kan Merkezi ile ikinci kampanyayı tertiplediklerini belirterek, "Kampanyayı düzenlemeden önce esnafı bilgilendirip kan bağışına davet ettik. Kan bağışına idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, kursiyerlerimiz ve vatandaşlarımız destek veriyor. Vatandaşlarımızın kan konusunda hassas olmasını diliyorum. Geçen sene 40 ünite kan toplanmıştı. Bu sene 100 üniteyi geçmek istiyoruz" dedi.

 

 

Dr. Ahmet Öztürk ise, kış aylarında kan bağışına ilginin azaldığını belirterek, "Halbuki kış aylarında trafik kazaları artıyor. 4 mevsimde de kan bağışına olan ilgiyi her zaman üst seviyede tutmak gerekiyor. Kış mevsiminde kan bağışı yarı yarıya düşüyor. İnsanlarda üşüme endişesi oluyor. Kışın üşümemek gibi bir endişeyle kan vermekten kaçınıyorlar. Aslında bu doğru değil" şeklinde konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —