Tarih: 10.10.2016 09:11

KÜRESEL PİYASALAR KAPIŞMASINI FİYATLANDIRDI

Facebook Twitter Linked-in

Meksika pesosu, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçim kampanyasında haftasonu görülen benzeri görülmemiş krizin ardından, yatırımcıların dikkatlerini ikincisi düzenlenenABD başkanlık münazarasının Trump'a yönelik havayı değiştirip değiştirmeyeceğine çevirmesinin ardından kazançlarının bir bölümünü geri verdi. Ham petrol kayıplarını genişletirken, yuan azayıfladı.

MEKSİKA PESOSU EŞİTTİR TRUMP

Yatırımcılar tarafından Trump'a yönelik beklentilerin bir göstergesi olarak görülenMeksika pesosu, Cumhuriyetçi adayın haftasonu yayınlanan keasette kadınlara yönelik ahlak dışı ve aşağılayıcı söylemlerinin sorgulanması ile birlikte yüzde 2 dğer kazandıktan sonra, münazaranın sonuçlanmasının ardından kazancını yüzde 1.3'e daralttı. Kanadadoları, ABD endeks vadeli kontratları ile birlikte yükseldi. Çin yuanı, piyasaların bir haftalık tatilin ardından yeniden açılması sonrası Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Petrol varil başına 50 doların altında işlem görürken, Samsung Electronics Co. hisseleri, şirketin Galaxy Note 7 akıllı telefonlarını üretmeyi askıya aldığı haberleri ile birlikte düştü.

CLİNTON ÖNDE

Münazara sırasında, Trump tekrar tekrar Clinton'ı 30 yıllık kamu hizmeti konusunda bir fark yaratmamakla suçlarken, Clinton, Trump'ı sözünü tutmamakla suçladı ve başkanlığa uygun olmadığını söyledi. 10 yıl önce çekilen ve geçen hafta yayınlanan görüntülerde Trump'ın kullandığı sözler, bazı üst düzey Cumhuriyetçilerin Trump'a olan desteklerini çekmelerine neden oldu. CNN tarafından münazaranın hemen ardından düzenlenen kamuoyu araştırmasına göre, münazarayı izleyen 537 kayıtlı seçmenin yüzde 57'si Clinton'ın, yüzde 34'ü ise Trump'ın kazandığı görüşünde.

"TRUMP İÇİN ÇOK DAHA FAZLA KÖTÜ OLABİLİRDİ"

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Piyasanın görüşü şöyle; münazara Trump için çok daha kötü olabilirdi, çok kötü olmadı,"dedi ve "Bu safhada, Clinton için seçimde açık bir zafer görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Tokyo, Hong Kong ve Tayvan'da piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı. Avustralya döviz rezervlerini, Malezya ise hindistan cevizi yağı stoklarını ve ihracat rakamlarını açıklayacak. Alcoa Inc. ABD'de bu gece kar sezonunu gayrıresmi olarak başlatacak.

Meksika para birimi peso dolar karşısında yüzde 1.3 yukarıda seyrediyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —