Tarih: 15.08.2015 12:10

Kurbanlıklara kötü davrananlara ceza

Facebook Twitter Linked-in

Kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere ceza uygulanacak.Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı tebliğe göre, kurban satış yerleri, bayramdan 15 gün önce hazır hale getirilecek, bu süreden önce kurbanlık hayvan nakli yapılamayacak. Diyanet İşleri Başkanlığının, kurbanın dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesilmesi, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi ile kesim yapacak kişilerin eğitilmesine ilişkin tedbirlerin alınması amacıyla hazırladığı tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, illerde, vali veya görevlendireceği bir yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında çeşitli kurumların temsilcisinden oluşan “Kurban Hizmetleri Komisyonu” oluşturulacak.

KURBAN SATIŞ YERLERİ 9 EYLÜL’DE HAZIR OLACAK

Kurban satış yerleri, bayramdan 15 gün önce hazır hale getirilecek ve bu tarihten önce kurbanlık hayvan nakli başlatılamayacak. Satış ve kesim yerlerinde görüntü kirliliği oluşmaması için belediyeler tarafından gerekli tedbirler alınacak. Kesim yerine götürülürken, araca bindirilirken, araçtan indirilirken ve kesilirken kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere ceza uygulanacak. İl ve ilçelerde hazırlanan kurban satış ve kesim yerleri, 14 Eylül’den itibaren kurul ve komisyon üyesi kurum ve kuruluşların web sitelerinde yayınlanacak. Kurban ibadetinin dini ve sosyal boyutları hususunda bilgilendirme yapılacak.

CADDE, SOKAK VE PARKLARDA KESİM YASAĞI

Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamayacak. Kesim yerlerindeki atıkların, kan ve diğer organların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmalarının engellenmesi için gerekli önlemler alınacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —