Tarih: 02.09.2017 16:21

Kurban pazarında zararına satışlar başladı!

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaş, bayram öncesi pahalı gelen kurbanlıkları bütçesi yetmediğinden dolayı alamadı. Bayramın 2’inci günü şansını deneyenlerin pazarlıkları bir nebze daha olumlu geçti. Bayramın ikinci gününde daha ucuza kurban alabildiklerini söyleyen vatandaşlar esnafa üzülse de kendilerinin yüzleri gülüyor. Bayram öncesi 1000 TL’ye satılan küçükbaşlar 820 TL’ye satılıyor. Sarıyer Belediyesi’nin kurban pazarına Sozcu.com.tr olarak yaptığımız ziyarette esnaf bu bayram herkesin yüzünün güldüğünü ancak kendilerinin iyi bir bayram geçirmediğini dile getirdi. Bu yıl kardan çok zarar ettiklerini dile getiren esnaf “zararına satışlar diye” kurbanlık satmaya çalıştıklarını söyledi.

HERKES SEVİNDİ BİZ SEVİNEMEDİK

Sarıyer Belediyesi’nin kurban pazarındaki büyükbaş kurban satan esnaf Yılmaz Koçyiğit’in tam 15 hayvanı pazarda halen duruyor. Satışlarının durumunu aşağıdaki fotoğrafta bulunan yüzünden okuyabileceğiniz Koçyiğit  “Tarım bakanımız hemen kurbanlık almayın çok mal var demesi vatandaşlarımızın acele etmemesine sebep oldu. Üstüne 10 günlük tatil de gelince hepten kötü oldu ve hayvanlarımız elimizde kaldı. Bu bayram turizmci sevindi ama bizler sevinemedik” ifadelerini kullandı. Koçyiğit “13 bin TL’lik hayvanımı şuan 9 bin TL’ye veriyorum ama alan yok” dedi.

İşte Koçyiğit’în fiyatını 13 bin TL’den 9 bin TL’ye sattığı o tosun.

HAYALLERİMİZ YIKILDI

Küçükbaş hayvan satıcısı İsmail Alp ise “Benim hayvanlarım devlet baba yüzünden kaldı. Alıcı hayvanları ucuza almak istiyor yalnız hayvanların maliyeti yüksek. Buranın kirası 9 bin TL Bu durum da hayvan başına artı 100 TL zam demek. Yemi, samanı hiç saymıyorum.” ifadelerini kullandı. Kurban bayramı öncesi 1400 TL’ye sattığı hayvanı şuan 900 TL’ye verdiğini söyleyen Alp “hayallerimiz yıkıldı” dedi.

Bayram 2’inci gününde kurban pazarlarında pazarlıklar hala devam ediyor. Ancak bu sefer yapılan pazarlıklarda kurban satıcılarının yüzü gülmüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —