Tarih: 14.03.2012 17:25

Kuran-ı Kerim'i kullanarak dolandırdılar!

Facebook Twitter Linked-in

Şehir merkezinde 13 Aralık tarihinde meydana gelen olay bu kadarına da pes dedirtti. İddialara göre olay şu şekilde gelişti: Aralık ayında şehir merkezinde Kuran-ı Kerim satan Sezer K. ile Serdar B., R.T. isimli şahsın yanına gidip Kuran alıp almayacağını sordu. Bunun üzerine üçlü arasında Kuran-ı Kerim konusuyla ilgili sohbet başladı. R.T. inandığı iki kişiden 50 TL'ye Kuran-ı Kerim aldı. 

 

 

BÜTÜN PARASINI VERDİ 

 

 

Ancak karşılarında kişiyi dolandırmak isteyen ikili R.T.'den kendilerini takip etmesini istedi. R.T.'yi dini konularla istismar eden iki dolandırıcı R.T.'nin üzerinde bulunan yabancı paraları günah diye atmasını istedi. R.T. de buna inanarak üzerinde bulunan 400 dolar, 100 Avroyu attı. Daha sonra zanlılar R.T.'den “Allah rızası için kendilerine para vermesini istedi. Buna da inanan R.T. üzerindeki 35 TL ve cep telefonunu zanlılara verdi.  

 

 

YAKALANDILAR 

 

 

Aynı gün içerisinde zanlıların R.T.'yi arayıp sakın durumu kimseye atlatma demesi üzerine R.T. dolandırıldığını anlayıp soluğu poliste aldı. Zanlılardan şikayetçi olan R.T.'nin şikayeti üzerine Asayiş Şubesine bağlı ekipleri zanlıların eşgallerini belirledi. Yapılan soruşturma kapsamında zanlılar dün akşam saatlerinde şehir merkezinde gözaltına alındı. İfadeleri alınan iki zanlı adliyeye sevk edildi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —