Tarih: 10.07.2019 12:00

Kültürel miras taşıyıcısı 133 sanatçıya 'Sanatçı Tanıtma Kartı'

Facebook Twitter Linked-in

Kayıtlı sanatçı sayısı 4 bin 166'ya ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yok olma tehlikesi altındaki geleneksel sanatları icra eden alanlarda yetkin, belirli şartları sağlayan, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçılara, uzman kurulların değerlendirmesi sonucunda Sanatçı Tanıtma Kartı veriliyor.

Sanatçı Tanıtma Kartı sahibi olanlar, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen sergi, festival ve kültür günleri gibi etkinliklere gönderilerek destekleniyor ve geleneksel sanatların tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilen sanatçı sayısı son isimlerle 4 bin 166'ya ulaştı.

Toplumsal hafıza oluşturuyorlar

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, geleneksel el sanatlarını yurt çapında yapılan alan araştırmaları, tespit, arşivleme ve yayın çalışmalarını Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydederek toplumsal bir hafıza oluşturduklarını belirtti.

İbiş, yaptıkları çalışmalarla kültürel miras bilinci için toplumda farkındalık ve görünürlük yarattıklarına da işaret etti.

 AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —