Tarih: 04.02.2013 11:33

Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Facebook Twitter Linked-in

İstasyon Caddesi’ndeki temel atma törenine Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Kocaeliİl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyasŞeker, Mehmet Ali Okur, Sibel Gönül, Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman' ve bölge protokolü katıldı.

 

BAŞKAN KARABACAK’I TEBRİK ETTİ

Sanayi Bakanı Nihat Ergün selamlama konuşmasında, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ı tebrik ettikten sonra "Sözümüz Sözde Kalmadı diyen Darıca Belediyemizin Kültür Merkezi temel atma törenindeyiz,  kültür merkezimiz Darıcalılara hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti’nin yerel yönetimleri devraldığı 2004 yılında, "yerel kalkınmayı gerçekleştireceğiz" sloganıyla işe başladığını kaydetti. İktidara geldikleri 2002 yılında programlarının "Türkiye'yi demokratikleştirmek ve Türkiye'yi zenginleştirmek" olduğunu ifade eden Ergün, "Şu 10 yıllık zaman içerisinde Türkiye demokraside çok önemli ilerlemeler kaydetti ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirdi" diye konuştu. Bir sanatsal faaliyette bulunmak, konferans dinlemek, yeni bir bilgiye sahip olmanın önemli bir şey olduğunu anlatan Ergün, "Şehirlerimizde bunların da önemli olduğunu görmemiz lazım. O nedenle belediye başkanımızı böyle güzel bir kültür merkezini gerçekleştirdiği için kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

MARKA KENTLER OLUŞTURUYORUZ

Törende açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise katılım ve desteklerinden dolayı bütün protokol üyelerine teşekkür ederken, konuşmasında şunları kaydetti. “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüze hedef koyduğu 2023 Türkiyesi için sayın bakanımız, bölge milletvekillerimiz , büyükşehir belediye başkanımızla birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Marka kentler oluşturma adına yapılan çalışmalara bizlerde Darıca Belediyesi olarak yaptığımız ve yapacağımız projelerle katkı sunma gayreti içindeyiz.

 

DARICAMIZA ÇOK YAKIŞACAK

Başkan Karabacak “Bugün burada temellerini attığımız Darıca Kültür Merkezi, yaklaşık 80 000 insanımızın hiçbir vasıtaya gerek duymadan kolaylıkla ulaşabileceği nüfusun yoğun olarak yaşadığı bir alanda yükseliyor. İçerisinde Konferans Salonu, Düğün Salonu, Bowling Salonu, Otopark,Market,1500 Kişilik Restoran ve Toplantı salonları, Resim Atölyesi ,Sinema Salonları, Engelliler ve Bayanlar için Kurs Merkezi ve Fitness Salonu’yla bölge halkımızın sosyo kültürel hayatına önemli katkılar sunacaktır. Bir yıl içinde

tamamlamayıplanladığımız Kültür Merkezimiz değişik mimari yapısıyla da bir deniz şehri olan Darıca’ya çok yakışacaktır.” diyerek Kültür Merkezi’nin Darıca’ya çok yakışacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Karabacak Bakan Ergün’e ilçenin sembolü haline gelen “Gönül Birliği Kapısı”nın maketini hediye ederken daha sonra Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bölge milletvekilleri ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, butona basarak kültür merkezinin temelini attılar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —