Tarih: 22.02.2012 11:26

Kültür Merkezi sayısı artıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı kültür merkezi sayısı her geçen gün artıyor. Yerel kültür örneklerin sergilenebildiği bu alanlardan bir tanesi de Körfez İlçesine kazandırılıyor. Halkın sosyal alanda aktif olmasına zemin oluşturacak Körfez Kültür Merkezi’nin son halini görmek için incelemeler yapan Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, “Yapılan bu kültür merkezi sergi, konferans, seminer, düğün gibi etkinliklerde çok amaçlı kullanılabilecek” dedi.

 

 

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

 

 

Genel Sekreter Yazıcı, tüm ilçelerde düzenli olarak yapımı devam etmekte olan projeleri inceliyor. Yazıcı’nın son olarak Körfez İlçesinde yaptığı incelemelere Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman eşli etti. Yazıcı ve beraberindekiler, Körfez Kültür Merkezi’nde yetkililerden bilgi aldı. 

 

 

HER İLÇEYE KÜLTÜR MERKEZİ

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ndeki tüm ilçelere kültür merkezi yapıldığını söyleyen Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, bu merkezlerden biri olan Körfez Kültür Merkezi’nin 2 bin metrekarelik kullanım alanı halkın kullanımına sunulacağını belirtti. Genel Sekreter Yazıcı, “Körfez Kültür Merkezi’nde 500 kişilik düğün salonu ve 300 kişilik çok amaçlı salon ile 3 etüt salonu bulunacak. Ayrıca kültür merkezinde 2 adet grup çalışma salonu, kütüphane, bilgisayar laboratuarı, idari ofisler ve 94 araçlık otopark olacak” diye konuştu.

 

 

ÇOK AMAÇLI MERKEZ

 

Öte yandan kompleksin zemin katında kadın emeği satış reyonları, muhtarlık irtibat bürosu, İSU, zabıta hizmetleri birimleri, kiralık-ticari idari ofisler ve 500 kişilik düğün salonu yer alacak. Kültür Merkezi’nin 1. katında ise kadın eğitim ve çocuk etüt merkezi ile kütüphane, iki adet sinema ve seminer salonu hizmet verebilecek. Betonarme inşaatı devam eden tesisin 1.  kat direkleri yapıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —