Tarih: 25.09.2017 15:26

Kullanıcılarının konumuna göre gösterecek

Facebook Twitter Linked-in

Paylaşılan konumlardan faydalanmayı planlayan Facebook, kullanıcılarının ziyaret ettiği mekanları baz alarak o bölgedeki tüm fırsat ve kampanyalara ait reklamları kullanıcılarına göstermeyi hedefliyor.

Web 3.0 ile birlikte internet kullanıcılarının web üzerinde gezinirken bıraktığı izi takip eden reklam firmaları, internet kullanıcılarına bu izlerden yararlanarak reklam gösterimlerinde bulunuyor. özellikle sosyal medya üzerinde bu yönlü reklamlara oldukça sık karşılaşılıyor.

Bu reklam gösterim stratejisinden yararlana sosyal medya devi Facebook ise değişikliğe gitmeye karar verdi. Gelişen teknolojiyi aktif olarak kullanama yolunda büyük adımlar atan Facebook, reklam gösterimlerini de yeni teknolojiye entegre etmeye karar verdi.

Yeni dönemde kullanıcılarının da sıkça kullandığı konum özelliğini kullanmayı planlayan sosyal medya devi, bundan sonra reklamları kullanıcılarının ziyaret ettiği mekana göre göstermeyehazırlanıyor. Konum paylaşımına izin veren kullanıcılar, artık bulundukları bölgedeki tüm kampanya ve fırsatları görebilecek.

Buna ek olarak Facebook, sizin ziyaret ettiğiniz mağazalara ait reklamları evde oturan arkadaşlarınıza da göstererek bu mağazalara yeni müşteri potansiyeli oluşturmaya çalışacak.

Facebook’un ortaya koyduğu yeni reklam düzeni kullanıcılarına yakınlardaki tüm fırsat ve kampanyaları öğrenme imkanı tanırken, paylaşılan konum özelliği kullanıcıları riske atıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —