Tarih: 14.09.2021 20:03

Küçükbaş Hayvan Küpesi ile Hayvanlarınızı Kayıt Altına Alın

Facebook Twitter Linked-in

Küçükbaş Hayvan Küpesi ile Hayvanlarınızı Kayıt Altına Alın

Küçükbaş hayvan küpesi, ülkemizde keçi ve koyun türü hayvanların resmi kayıt altına alınmasını sağlamaktadır. Kulaklarına takılan küçük boyuttaki bir malzemeden yapılan küçükbaş hayvan küpeleri, hayvanların kimlik bilgilerinin depolanmasını sağlar. İnsanların TC kimlik numarası niteliğini taşıyan bir seri numara sayesinde küçükbaş hayvanlar hakkındaki bilgiler de kayıt altına alınmış olur. 

Küçükbaş Hayvan Küpesi Almak Neden Önemlidir?

Türkiye’de ekonomik faaliyet gösteren en önemli alanlardan biri de hayvancılıktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde resmi kayıtlı olarak ekonomi yapmak isteyen hayvancılar küçükbaş hayvan küpesi alma işlemini gerçekleştirmelidir. Ağılında binlerce küçükbaş hayvanı bulunan her bir hayvancı, küpelerde yer alan seri numaraları sayesinde kolayca sayım yapabilirler. Hayvanlarının aşı takvimlerini kolayca takip edebilirler. 

Elektronik Küçükbaş Hayvan Küpesi ile Ekonomi Yapmak Artık Çok Kolay

Siz de bir küçükbaş hayvan çiftliğine sahipseniz, elektronik küçükbaş hayvan küpesi ile hayvanlarınızı çok hızlı ve kolay bir şekilde sayabilirsiniz. Günlük ve haftalık sayımlarda büyük avantaj sağlayan elektronik hayvan küpeleri ile siz de teknolojinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Küpsan küçükbaş elektronik hayvan küpeleri ile siz de kolaylığın tadını çıkarabilirsiniz. 

Küçükbaş Hayvan Küpesi Nasıl Alınır?

Keçi ve koyun türündeki hayvanların küpe bulundurması Türkiye ekonomisinde bir zorunluluktur. Bir hayvanın doğumundan sonraki 1 yıl boyunca küpesiz olması, hayvan sahibine cezai işlem uygulanmasına neden olabilir. Ayrıca küçükbaş hayvan küpesi taktıran hayvancılar Kurban Bayramı sırasında hayvan satışı yapma hakkına da sahip olacaktır. 

Küçükbaş hayvan küpesi almak isteyen kişilerin öncelikle il ya da ilçelerinin bağlı olduğu Tarım Müdürlükleri ile görüşmeleri gerekmektedir. Eğer il ve ilçe müdürlükleri tarafından yetkilendirilmiş bir ofis ya da birim varsa, bu birimler üzerinden de küpe kaydı yaptırılabilir. Bunun için öncelikle Bakanlık tarafından yayınlanan bilgilere başvurmak gerekmektedir. Küpe almak için gerekli belgeleri tamamlayan hayvancılar, küçükbaş hayvan küpesi alarak, ekonomide etkin rol oynayabilirler. 

Keçilerin Küpesi Olmazsa Ne Olur?

Koyun ve keçi türündeki küçükbaş hayvancılığı yapan çiftçilerin küpeleme işlemine azami özen göstermeleri gerekmektedir. Düşen hayvan kulak küpesi ya da hiç küpelenmemiş hayvanların bulunması, hayvancılık yapan kişiye cezai işlem uygulanmasına neden olabilir. Bir keçinin kulağındaki küpe düşmüş ve bulunamamışsa en fazla 30 gün içerisinde bildirim yapılması gerekmektedir. Eğer bir hayvan hiç küpelenmemişse, kayıt dışı ekonomik faaliyet nedeni ile cezai işlem başlatılabilir. 

Küçükbaş Hayvan Küpesi Fiyatı Ne Kadardır?

Küçükbaş hayvan küpesi fiyatı, hayvancılık yapan her kişinin aklını karıştıran bir konudur. Çok sayıda hayvana sahip olan bir sürü sahibinin küpeleme işlemi yapması ise oldukça yüksek maliyetlere neden olabilmektedir. Fakat resmi bir ekonomik sürecin içerisinde olmak için ekonomik imkanlar sunan bir firma ile küpeleme işlemleri yapmak önem arz eder. Küpsan tarafından sağlanan sağlıklı ve ekonomik küpeleme süreçleri ile siz de ekonomideki yerinizi alabilirsiniz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —