• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

KTO yönetiminden yasal düzenleme talebi

Körfez Ticaret Odası (KTO) yönetim kurulu üyeleri, deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili yasal düzenleme talebinde bulundu.

YEREL HABERLER 20.03.2023 12:15:00 0
KTO yönetiminden yasal düzenleme talebi

Körfez Ticaret Odası yönetim kurulu her hafta düzenli olarak yapılan toplantılarında oda, il ve ülke gündemi ile ilgili konuları görüşerek, fikir alışverişlerinde bulunuyor. Bu çerçevede, son yapılan yönetim kurulu toplantısında üyeler, deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili yasal düzenleme talebinde bulundu.
KTO'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası ülkemizdeki tüm yurttaşlarımız gibi esnaf, tüccar ve sanayicinin de ne kadar fedakarca bölgeye katkı sunmak adına tüm imkanlarını kullandığına bütün dünya ülkeleri ve halkları hayranlık içerisinde şahitlik etmiştir. Yapılan ayni ve nakdi yardımların olabildiğince artırılması adına maliye bakanlığı nakit yardımların AFAD Başkanlığınca ilan edilen hesaplara yapılması şartı ile yardımların tamamının gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim yapılacağına dair yasal düzenleme yapmıştır. Fakat gelinen durum itibariyle, yapılan ayni yardımların gelir ve kurumlar vergisinden indirim yapılabilmesi için bölgeye sevk edilmiş olan ayni yardımların bölgede bulunan AFAD sorumlularınca teslim alındığını gösterir teslim-tesellüm fişi gerektiğine dair Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından il başkanlıklarına tebliğ yapıldığına dair duyumlarımız olmuştur" denildi.

"Yasal olarak düzenlemesini talep ediyoruz"
Açıklama şöyle devam etti:
"Depremin ilk günlerinden itibaren bölgeye yapılan yardım sevkiyatlarını düşündüğümüzde, böyle bir organizasyonun yapılabileceğini öngörmek bölgeye o günlerde giden herkes tarafından mümkün olmayacağına şahitlik edilmiştir. Buna rağmen Gelir İdaresinin bölgeye sevk edilmiş olan ayni yardımların bölgede bulunan AFAD sorumlularınca teslim alındığını gösterir teslim-tesellüm fişi gerektiğine dair görüşünün olması daha önceden yapılmış ya da şimdiden sonra yapılacak ayni yardımlar için işverenlerimiz önümüzdeki dönemlerde sıkıntıya sokabileceğini aynı zamanda da önümüzdeki yardımlar konusunda çekinceler oluşturabileceğini öngörmekteyiz. İlgili kurum ve kuruluşların bir an önce konuyu bölgenin fiili durumunu da dikkate alarak yasal olarak düzenlemesini talep ediyoruz" denildi.

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Kayseri’de masa sandalye atölyesinde yangın

NATO Genel Sekreteri Rutte: "ABD, Macaristan, Slovakya; Ukrayna’nın NATO’ya girişini engelleyen ülkeler"

Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Hekimsen’den "sağlık harcamaları" ve "muayene süreleri" açıklaması

Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada

Okan Buruk’tan kupa rotasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin halkının yanında eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.