Tarih: 17.03.2012 13:30

KSO Üyeleri ÇED konusunda bilgilendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet B. Turabi, “Bugün gelişmekte olan ülkelerde en önemli güncel konuların başında çevre gelmektedir. Kalkınma ile birlikte çevre, olumsuz etkilerle karşı karşıya kalmaktadır. Kalkınmada en akılcı yol, çevreyi kirletmeden kalkınmaktır. Çünkü kirletilmiş bir çevreyi tekrar kurtarmak, başta korumaktan çok daha pahalı ve bazen de imkansız olmaktadır. Bu yüzden çevre ile uyumlu ve entegre olan projelere önem verilmektedir” diye konuştu.

 

 

BAZI SIKINTILAR YAŞANDI

 

 

ÇED çalışmaları sırasında bazı sıkıntılar yaşandığını söyleyen Turabi şöyle devam etti: “ Üretim artışlarının tamamının kapasite artışı olarak değerlendirilmemesi, kapasite artışının belli bir oranın üzerinde olması halinde ÇED prosedürüne tabii olunacağı yönünde bir düzenleme yapılması uygun olacaktır. Özellikle mevcut makine ve teçhizatının modernizasyonu ve iyileştirilmesi ile üretim artışı yapacak olan sanayi kuruluşlarının ÇED prosedürü kapsamı dışında tutulması ekonomiye ve istihdama doğrudan destek veren sanayi kuruluşları için önem arz etmektedir.”

 

 

ODA ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

 

 

Daha sonra İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Şennur Yıldız ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ÇED Şube Müdürlüğü Kimya Mühendisi Şebnem Pekeroğlu tarafından Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği ve İzleme-Kontrol Uygulamalarından bahsedilerek Kocaeli Bölgesinde yaşanan sorunlar hakkında oda üyelerine bilgi aktarıldı. Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —