Tarih: 05.03.2015 16:18

KSMMM odası Gebze temsilciliği 1-7 mart muhasebe haftası kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Bu yasa ile yeni bir kimlik kazanan Muhasebecilik Mesleği geride kalan 25 yılda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bu mesleğe emek veren ve gelişmesine katkı koyan tüm meslektaşlarımın 1 Mart Muhasebeciler gününü ve 1-7 Mart Muhasebe haftasını kutlarım.Kocaeli ilinin en büyük ilçesi olan Gebze’mizde yaklaşık 465 Mali Müşavir hizmet vermekte olup ,  bu meslektaşlarımız  muhasebecilik ,defter tutma ve danışmanlık faaliyetlerinin yanında , bilir kişilik ve  bağımsız denetçilik yapmakta  hatta mesleki eğitimlere de katkıda bulunmaktadırlar.

 

Mali Müşavirler, Ülke ekonomisine katkı sağlayan vergi mükelleflerinin idare ile olan ilişkilerine ve yükümlülüklerini yerine getirmede danışmanlık ve kayıtların düzen içerisinde tutulmasına yardımcı olmaktadırlar.Bu mesleği icra eden her meslektaşım , yaptığı işin önemi ve sorumluluğunu bilen kişilerden oluşmaktadır. Bu konuda Kocaeli SMMM Odası sürekli eğitim prensibini edinmiş olup , her çıkan yasadan sonra eğitim seminerleri düzenleyerek meslektaşlarımızın , güncel yasalarda uygulama birliğini sağlamaya çalışmaktadır. Bu konuda uzman olan gerek kamu yöneticisi, gerek mesleğin duayenlerini seminerlere konuşmacı olarak katılmalarını sağlamaktadır.Mesleğimiz, sürekli eğitimin zorunlu olduğu mesleklerdendir. Mevzuattaki değişikliklere meslektaşlarımız uyum sağlayabilmek için sürekli kendini geliştirmek ve eğitmek durumundadır

 

Kanunlar her ne kadar Mükellefi sorumlu tutsa da , meslektaşlarımızın da ciddi mesleki sorumlulukları bulunmaktadır.Gerek Ülkemizde ve gerekse Dünya'daki hızlı ekonomik ve teknolojik gelişmelerden , muhasebe mesleği de önemli derecede  etkilenmiş olup bu teknolojinin Muhasebe mesleğinde uygulanmasında tüm meslektaşlarımız üstün başarı göstermişlerdir.Günümüzde, bilişim teknolojisine uyum sağlamayan Mali Müşavir bulunmamaktadır.Muhasebeci deyınce akla sadece vergi ve kayıt gelmektedir. Oysa bugün Muhasebe mesleğini icra eden Mali Müşavirler eğitim ve donanımları ile  bunun çok daha ötesindedirler.Muhasebecilik , sürekli ve hatasız yapılması gereken bir kamu hizmetidir.Ticaret oldukça Muhasebede var olacaktır. 

 

Muhasebe meslek mensuplarının mesleklerini korumaları ve geliştirmeleri  için her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri , ülkenin  ve toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak mesleklerini  icra etmelerini diler , tüm Meslektaşlarımın Muhasebeciler Gününü ve Muhasebe haftasını kutlar , meslek camiamızda ve ülkemizde hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —