Tarih: 01.03.2022 14:08

Kripto borsalarından Ukrayna’nın talebine yanıt!

Facebook Twitter Linked-in

Rusya, Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine pek çok ülke tarafından çeşitli ekonomik yaptırıma maruz kaldı. Binance ve Coinbase‘in dahil olduğu büyük kripto borsaları ise Ukrayna’nın Rus hesaplarıyla ilgili talebine, karşılık verdi. Binance, pazartesi günü yaptığı açıklamada, tüm Rus hesaplarını engellemeyeceğini bildirdi. İşte detaylar!

Binance, Rus hesaplarını ‘tek taraflı’ dondurmayacak

Binance, yaptığı açıklamada, tüm Rus kullanıcılarının hesaplarını dondurma isteğini reddetti. Durumun, tüm sivillere zarar vereceğini söyledi. Bir Binance sözcüsünün konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

İnsanların kriptolarına erişimini tek taraflı olarak yasaklamaya karar vermek, kriptonun var olma nedeni karşısında uçup gider.

Ukrayna başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, bir tweet’inde büyük borsalardan Rus kullanıcıların adreslerini engellemelerini istedi. “Tüm büyük kripto borsalarından Rus kullanıcılarının adreslerini engellemelerini istiyorum. Sadece Rus ve Belaruslu politikacılarla değil, aynı zamanda sıradan kullanıcıları sabote etmek de çok önemli.”

Kripto borsası Kraken’in CEO‘su olan Jesse Powell, başbakan yardımcısına yanıt olarak açıklama yaptı. Ayrıca Powell, böyle bir talebin Bitcoin’in özgürlükçü değerlerine aykırı olduğunu ve ‘savaş için değil, barış için bir silah‘ olması gerektiğini söyledi.

Bu talebin mantığını anlıyorum ama Ukrayna halkına duyduğum derin saygıya rağmen Kraken, yasal bir zorunluluk olmaksızın Rus kullanıcılarımızın hesaplarını donduramaz.

Avrupa Birliği ve ABD, Rus bankalarına yaptırım uygulayarak Rus rublesinin değer kaybetmesine yol açtı. Ayrıca gözlemciler, Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için blok zincirine dönüp dönmeyeceğini merak ederken, Ukrayna’ya milyonlarca dolarlık kripto bağışlandı. Ek olarak, kripto varlıklarını dondurulması, sivil Rus vatandaşlarını doğrudan etkileyeceği ihtimali yer alıyor.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/03/Kripto-borsalarindan-Ukraynanin-talebine-yanit-3.jpeg?resize=1170%2C658&ssl=1

ABD merkezli borsa sözcüsü Coinbase, şirketin ekonomi özgürlüğünü ve Ruslara getireceği zararı neden olarak gösterdi. Bununla birlikte yasaklama talebine uymayacağını, ancak mevcut yaptırımlara uyduğunu belirtti.

 

ShiftDelete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —