Tarih: 08.07.2012 13:17

KPSS sırasında deprem paniği!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sabah 09.56 ile 10.24 saatleri arasında Sakarya’nın Serdivan ilçesinde meydana gelen hafif şiddetli 6 deprem, paniğe yol açtı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgiye göre en büyüğü 4.0, en küçüğü 2.1 büyüklüğünde meydana depremlere sınavda yakalanan memur adayları, sınav salonlarını terk etmek istedi. Adayları gözetmenler sakinleştirdi.

 

 

 

Sınava Serdivan Lisesi’nde giren Ayşegül Ergün, “1999’da Adapazarı'nda depremi yaşamıştım. Kısa süreli bir deprem, bunun arkası gelmez diye düşündüğüm için hiçbir paniğe kapılmadım ama yan sınıftaki arkadaşlar bayağı çığlık atıp sınıftan çıkmak istedi. Sınıftan çıktıktan sonra tekrar geri dönememe gibi bir durum olduğu için herkes sınavına devam etti. Kısa süreli bir panik oldu ama arkası gelmez diye düşünüp sınava yoğunlaşmak zorundaydık. O yüzden sınava devam ettik" dedi.

 

 

 

 

Engin Karadayı ise, “Deprem hemen sınavın başında gerçekleşti. Benim hissedebildiğim 5-6 saniye civarındaydı. Tedirginlik oldu, ben de tedirgin oldum. Hatta dışarı çıkacak olan var mı diye baktım, bir kişi çıksaydı herhalde ben de çıkardım. Bayanlardan birkaçı çığlık attı” şeklinde konuştu.

Sınavda gözetmen olarak bulunan Sakarya Serdivan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Turgut da, “Deprem çok kısa sürdü. Zaten arkadaşlar, öğrenciler panik olmasın diye inşaatta bir çalışma olduğunu söyledi” açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —