Tarih: 02.11.2011 12:40

Köylülerden hizmet teşekkürü

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere yapmış olduğu hizmetlerden dolayı takdir görüyor. Kandıra İlçesinin Safali Köyü Muhtarı Tevfik Birgin,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğü’nün köylerinin yaşam kalitesini artıran hizmetler yaptığını söyleyerek teşekkür etti.

 

 

800 YILLIK KÖYE TARİHİ HİZMET

 

Safali köyünün Kandıra’yı feth eden Osmanlı komutanı Akçakoca Bey’in oğlu Saf Ali tarafından kurulduğunu belirten muhtar Tevfik Birgin, köyün geçmişinin 700 - 800 yıllık olduğunu söyledi. Köyde 160 hanede 800 kişi ikamet ettiğini ifade eden muhtar Birgin, geçim kaynakları olan tarım, fındık ve hayvancılıktan dolayı yaz aylarında hane sayısının 400’e nüfusun da 3 bine çıktığını, 800 yıllık köyün tarihinde ilk defa böyle hizmet gördüğünü anlattı.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı üst yapı ve altyapı çalışmaları ile köylerinin yaşam kalitesinin arttığını ifade eden genç muhtar, altyapıları tamamlanan köye artık geri dönüşlerin yaşandığın kaydetti. İSU Genel Müdürlüğü’nün köylerinin kanayan yarası olan birçok problemi çözdüğünü ve artık evlerinde gönül rahatlığı ile çeşmelerden su içtiklerini vurgulayan muhtar Tevfik Birgin, “İSU, köyümüzde neler yapmadı ki. Senelerden beri kanayan yaramız olan altyapıyı değiştirdi” dedi.

 

SIK SIK ARIZA YAŞANIYOR

 

Kanalizasyon ve su şebekesinin aynı yerden gittiğini ve çok eski olduğunu belirten muhtar Birgin, şunları söyledi: “Kullanılan borular eskidiğinden dolayı da sık sık arızalarda karışıyordu. İSU, 4 km uzunluğundaki hattı değiştirdi. Artık kanalizasyonlarımız ayrı içmesuyu şebekemiz ayrı. İnsanlarımız gönül rahatlığı ile evlerinden, çeşmelerinden su içiyorlar. Bugün yapılan yatırımlar ile köyümüzün çehresi değişti. Bundan dolayı başta Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’a ve Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Yanık’a çok teşekkür ediyorum. Köy halkı olarak yapılan hizmetlerden dolayı çok memnunuz, halkımız da çok teşekkür ediyor”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —