Tarih: 31.12.2011 15:30

Köylüler ÇED için gelen yetkilileri kovdu

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ömeraltı köyünde bir krom madeni işletmesinin ayrıştırma tesisi yapmak için ağaçları kesmesi ile başlayan gerginlik devam ediyor.

 

 

KÖYLÜLER BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

 

 

Ağaçların kesilmemesi ve ayrıştırma tesisinin köye kurulmaması için yaklaşık 2 ay önce kendilerini ağaçlara zincirleyen Ömeraltı köylüleri, bu defa kendilerini bilgilendirmek için gelen yetkilileri köyden kovdu. Köylüler, Bursa İdare Mahkemesi'ni açtıkları davayı kazanmış, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. ÇED raporu konusunda halkı bilgilendirmek maksadıyla köye gelen yetkililer, köylülerin büyük tepkisi ile karşılaştı.

 

 

KAHVEHANE CAMLARINA VURDULAR

 

 

Yetkilileri dinlemek istemediklerini belirten Ömeraltı köylüleri, tek bir ağaç bile kestirmeyeceklerini, ayrıştırma tesisini kesinlikle civarına kurdurtmayacaklarını söyledi. Ellerinde pankartlarla eylem yapan köylüler, krom madeni aleyhinde sloganlar attı. Uzun süre köy kahvesinde vatandaşla konuşmayı bekleyen ÇED yetkilileri, köylülerin kahvehanenin camlarına vurarak protestolarını sürdürmesi üzerine, tepkilere dayanamayarak köyden ayrılmak zorunda kaldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —